NA DANAŠNJOJ SJEDNICI

Vlada FBiH izglasala kadrovska rješenja: Ovo su svi prihvaćeni prijedlozi

Osim imenovanja za KPZ Zenica, ona se odnose i na nekoliko nadzornih odbora u javnim kompanijama

Vlada FBiH. Fena

H. J. I.

7.9.2023

Nekoliko kadrovskih rješenja je izglasano na današnjoj sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Osim imenovanja za KPZ Zenica, ona se odnose i na nekoliko nadzornih odbora u javnim kompanijama.

Imenovanje vršilaca dužnosti

Na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije data je saglasnost Skupštini Privrednog društva „Igman d.d. Konjic“ za imenovanje Bernadina Alagića i Mustafe Fazlića za v.d članova Nadzornog odbora ovog privrednog društva u ime državnog kapitala, do okončanja konkursne procedure, a najduže do tri mjeseca.

Prethodno je data saglasnost Skupštini ovog privrednog društva za razrješenje dosadašnjih članova Nadzornog odbora u ime državnog kapitala, radi gubitka povjerenja dioničara.

Vlada FBiH dala je saglasnost i Skupštini Privrednog društva „BNT Tvornica mašina i hidraulike d.d. Novi Travnik“ za imenovanje Džane Smailbegović i Milene Brkić za v.d. članova Nadzornog odbora ovog privrednog društva u ime državnog kapitala, do okončanja konkursne procedure, a najduže do tri mjeseca.

Isto kao i u slučaju sa „Igman d.d. Konjic“, ovdje je data saglasnost za razrješenje dužnosti dosadašnjih članova Nadzornog odbora, radi gubitka povjerenja dioničara.

Imenovanja u kazneno-popravnim zavodima

Vlada FBiH je na prijedlog Federalnog ministarstva pravde donijela rješenje kojim se postavljaju na dužnost direktora Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa u Zenici na period četiri godine Rusmir Isak, te zamjenice direktora KPZ poluotvorenog tipa u Mostaru na period od četiri godine Edita Hadžajlić.

Izmjenom Rješenja o imenovanju Savjeta Federalne direkcije robnih rezervi, Vlada je u ovo tijelo za člana imenovala Mirnu Sadiković u ime Federalnog ministarstva trgovine.

Radna grupa

Rješenjem je formirana Radna grupa za izradu Prednacrta zakona o federalnim robnim rezervama, koju čine predsjednik Tončo Bavrka (Federalna direkcija robnih rezervi), te članovi Elvis Bebaković (Federalno ministarstvo finansija), Pejo Janjić (Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva), Stipo Buljan (Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije), Zoran Šantić (Federalno ministarstvo zdravstva), Mirna Sadiković (Federalno ministarstvo trgovine), te predstavnik Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Zadatak radne grupe je da u roku od 90 dana pripremi i Vladi FBiH dostavi Prednacrt zakona o federalnim robnim rezervama. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.