POŽELJELI BRZ OPORAVAK

Zvaničnici iz BiH poslali telegrame saučešća narodu Maroka i kralju Muhamedu VI

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović naveo je da ga je duboko potresla vijest o stradanju i gubitku ljudskih života u razornom zemljotresu

Zemljotres u Maroku. AP

D. R.

9.9.2023

Zvaničnici iz Bosne i Hercegovine uputili su telegrame saučešća narodu Maroka i kralju Muhamedu (Mohammedu) VI nakon razornog zemljotresa koji je odnio više od 1.000 ljudskih života.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je izraze saučešća te poručio da svim građanima Kraljevine Maroko, a povrijeđenima u zemljotresu želi uspješan i brz oporavak.

- Veoma potreseni informacijama da je u Maroku došlo do razornog zemeljotresa, u kojem je živote izgubio veliki broj ljudi izjavljujem Vama, Vaše veličanstvo i porodicama nastradalih najiskrenije saučešće, uime Predsjedništva BiH i lično ime - naveo je Komšić u telegramu upućenom kralju Muhamedu VI.

Denis Bećirović

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović naveo je da ga je duboko potresla vijest o stradanju i gubitku ljudskih života u razornom zemljotresu koji je pogodio Kraljevinu Maroko.

- Uime građana BiH i u svoje lično ime izražavam duboko saosjećanje sa Vama, porodicama žrtava i prijateljskim narodom Kraljevine Maroko - naveo je Bećirović u telegramu upućenom kralju Muhamedu VI.

Dodao je da BiH u ovim teškim trenucima ljudskih gubitaka stoji na raspolaganju te je spremna pružiti svaku potrebnu pomoć i podršku.

- Naše misli i srca su sa Vama, porodicama nastradalih i narodom Kraljevine Maroko, u nadi da ćete nadvladati posljedice ovog tragičnog događaja - naveo je Bećirović.

Željka Cvijanović

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović također je uputila izraze dubokog saučešća građanima Kraljevine Maroko i kralju Muhamedu VI.

- Duboko me je potresla vijest o velikom broju stradalih i povrijeđenih građana Kraljevine Maroko u razornom zemljotresu. Izražavam iskreno saučešće porodicama stradalih, građanima i Vama, a povrijeđenima u razornom zemljotresu želim brz oporavak - stoji u telegramu koji je uputila Cvijanović.

Borjana Krišto

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto uputila je telegram saučešća premijeru Maroka Azizu Akhanuču (Akhannouchu).

- Uime Vijeća ministara BiH i u svoje osobno izražavam Vama, obiteljima stradalih i narodu Maroka duboko saučešće i saosjećanje s boli i patnjama porodica poginulih i ranjenih u ovim teškim trenucima - navela je Krišto.

Dodala je kako je narod u BiH iskreno potresen stradanjima koja su ih zadesila, a u kojima su izgubljeni ljudski životi i nanesena ogromna materijalna šteta.

- Naše misli i molitve su uz vas - poručila je Krišto.

Milorad Dodik

Saučešće porodicama žrtava razornog zemljotresa uputio je putem društvenih mreža i predsjednik bh. entiteta RS-a Milorad Dodik.

- Sa tugom sam primio vijest o stravičnom zemljotresu koji je sinoć pogodio Maroko i izražavam iskreno saučešće porodicama poginulih i povrijeđenih. RS izražava solidarnost u ovoj tragediji - poručio je Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.