NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Korona se vraća na velika vrata

Ne treba dizati uzbunu, ali ni ignorisati situaciju, kaže dr. Jurić, a u mostarskoj bolnici su zabranjene posjete

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

11.9.2023

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Korona se vraća na velika vrata.

Podaci koje je objavio ECDC pokazuju porast broja slučajeva u posljednjem posmatranom periodu od 14 dana, koji je završen 27. avgusta, a ukazuje se i na to da je znatno smanjen broj testiranja.

SIPA zbog prisluškivanja još lani saslušala urednika „Avaza“: Bakirov pijun „8“ laže i u penziji.

Prema podacima Porezne uprave FBiH: Zaigrali na sreću, pa spiskali 850 miliona KM! Da promet priređivača igara na sreću konstantno buja, pokazuju posljednji podaci Porezne uprave (PU) Federacije BiH.

Komentar dana pisala je Meliha Smajkić: Dajte ljudima nadu.

Danijela Ognjenović-Kovač izgubila 10-godišnjaka: Zbog nemara ljekara sahranila sam sina Aleksandra. Desetogodišnji Aleksandar Kovač iz Bijeljine preminuo je iznenada 28. avgusta, a sahranjen je tri dana kasnije, 31. avgusta. Bio je zdrav dječak koji je 25. avgusta osjetio jaku glavobolju, zbog čega je 26. avgusta hospitaliziran u Dječijem odjeljenju JZU Bolnica „Sveti Vračevi“ u Bijeljini. Sumnjalo se na sunčanicu.

Ličnost dana je Belma Barlov: Uk, muk i bauk korupcije.

Stravičan zemljotres u Maroku odnio više od 2.000 života: Nastradale cijele porodice, spasioci izvlače tijela i preživjele.

Pitali smo vještačku inteligenciju kako preživljava prosječan građanin Bosne i Hercegovine.

Hoće li doći do smjene ministara Bečarevića i Dedovića: Ove sedmice kreće rekonstrukcija Vlade KS.

Podaci Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH: Stiže nam promjena vremena. Međutim, i pored pada temperatura, kako je kazao meteorolog Bakir Krajinović, prognoze, iako smo klimatološki zakoračili u jesen, ukazuju na to da će ove godine jesen biti toplija od prosjeka, s najznačajnijim pozitivnim odstupanjima na sjeveru Bosne.

Brojni predmeti Odjela za maloljetnike: Dvoje djece u popravnom domu zbog ubistva nane.

Gumcu Sergeju Trifunovi ću na godinu zabranjen ulazak u EU: Nikada više neću doći u Split. Nakon incidenta u Splitu glumac se više puta oglašavao na društvenim mrežama i iznosio svoje mišljenje.

U finalu savladali Srbiju: Njemačka prvi put na krovu svijeta. Košarkaši Njemačke prvi put u historiji postali su prvaci svijeta nakon što su u finalu Mundobasketa pobijedili selekciju Srbije sa 83:77.

BiH gostuje Islandu: Biti ili ne biti za „Zmajeve“.

U današnjem broju poklanjamo prilog „Sport“.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.