NEPRIMJEREN RJEČNIK

Dodik nazvao novinare BN televizije stranim plaćenicima, Trivić: Nacrtao im je metu na čelo

Njemu je očigledno cilj da se izazovu sukobi, nasilje, kako bi se pod takvom dimnom zavjesom izvukao na sigurno, navela je Trivić

Milorad Dodik. SRNA

S. S.

12.9.2023

Predsjednik RS Milorad Dodik nazvao je danas novinare BN televizije stranim plaćenicima.

Uslijedile su brojne osuđujuće reakcije, a ovakav način javnog obraćanja je kritikovala i predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić. 

- Lažni predsjednik! Lažni patriota! Lažni zaštitnik RS! Laž je njegovo prirodno okruženje. Danas smo svjedočili još jednom izlivu mržnje prema svakome ko mu ne podilazi i poslušnički klima glavom na njegove laži. Danas je lagao o BN televiziji i novinarima BN televizije.

Doslovno im je nacrtao metu na čelo govoreći da podrivaju RS i da su strani plaćenici. Isto tako je organizovao hajku protiv mene lično i članova moje najbliže porodice tokom predizborne kampanje. Sve je uradio svjesno. Podlo. Sa mržnjom. Naročito je opasno da se ovakve kvalifikacije daju u ovoliko kriznoj političkoj situaciji.

Njemu je očigledno cilj da se izazovu sukobi, nasilje, kako bi se pod takvom dimnom zavjesom izvukao na sigurno. Opasno je to što radiš lažni predsjedniče. Pazi se da ti se sve ne vrati kao bumerang - navela je Trivić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.