SARAJEVO

Denis Bećirović razgovarao s predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem

Sagovornici su konstatirali da je jedan od primarnih zadataka institucija države BiH aktivnosti koje će voditi ka provođenju potrebnih reformi

Radončić i Bećirović: Sadržajan razgovor. Avaz

H. J. I.

14.9.2023

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je s predsjednikom Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudinom Radončićem o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regionu.

Tokom sadržajnog i prijateljskog razgovora Bećirović i Radončić su istakli da je potrebno osigurati političku stabilnost kako bi se omogućili ekonomski rast i napredak Bosne i Hercegovine. Sagovornici su konstatirali da su jedan od primarnih zadataka institucija države Bosne i Hercegovine aktivnosti koje će voditi ka provođenju potrebnih reformi, posebno onih u skladu sa 14 preporuka Evropske komisije.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović poručio je da će rezultati na tom polju doprinijeti ubrzanju evropskog i euroatlantskog puta Bosne i Hercegovine, a istovremeno napraviti Bosnu i Hercegovinu zemljom napretka i stabilnosti, atraktivnom za strana ulaganja. On je naglasio da politika mora stvoriti povoljan okvir za razvoj ekonomije.

Sa održanog sastanka. Avaz

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić je rekao da je, uz provođenje evropskih standarda, potrebno osigurati pozitivnu investicijsku klimu u Bosni i Hercegovini, jer su za ekonomski rast i održivi razvoj potrebne investicije i snažnija strana ulaganja u infrastrukturu. Radončić je istakao da je u interesu svih ljudi da se političari u Bosni i Hercegovini okrenu u pravcu jačanja ekonomije, a ne podizanja političkih i drugih tenzija u društvu.

Denis Bećirović i Fahrudin Radončić su naglasili da je važno raditi na rješavanju životnih problema građana putem konkretnih mjera, koje će osigurati brži napredak Bosne i Hercegovine i prosperitetniju budućnost svih građana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.