SARAJEVO

Reisu-l-ulemu posjetila delegacija Mešihata Islamske zajednice u Sloveniji

Vaša misija je važna, hvala vam na posvećenosti našoj zajednici, kazao je reisu-l-ulema

Delegacija je reisu-l-ulemu informirala o aktivnostima  - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
Z. K.

19.9.2023

Reisu-l-ulemu Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazovića danas je posjetila delegacija Mešihata Islamske zajednice u Sloveniji, predvođena predsjednikom Mešihata muftijom ljubljanskim mr. Nevzetom Porićem.

Poboljšanje stanja

- Sretan sam kada vas vidim. Vaša misija je važna, hvala vam na posvećenosti našoj zajednici - kazao je između ostalog u obraćanju gostima reisu-l-ulema Kavazović.

Delegacija je reisu-l-ulemu informirala o aktivnostima koje se provode u Sloveniji, stanju u Zajednici, te o koracima koje poduzimaju na poboljšanju stanja i povećanju efikasnosti u radu.

- Drago nam je da smo danas posjetili reisu-l-ulemu. To je bio jedan prijatan razgovor, nismo došli sa problemima, nego smo došli da posjetimo reisu-l-ulemu ko našeg duhovnog vođu, da s njim razgovaramo. Predstavili smo mu naše aktivnosti, a i reisu-l-ulema je dao lijepe savjete našim imamima. Na neki način će to biti vjetar u leđa svima nama. 

Poželio im uspjeh

Ovom prilikom smo i reisu-l-ulemu pozvali da naredne godine prisustvuje obilježavanju 30. godišnjice od osnivanja Mešihata - kazao je muftija Porić.

Reisu-l-ulema Kavazović je na kraju zahvalio muftiji Poriću i imamima na posjeti, te poželio uspjeh u daljem djelovanju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.