REAKCIJE

Zvizdić u vezi novih prijetnji Dodika: Nećemo glasati za izbacivanje stranih sudija iz Ustavnog suda

I da, svima je jasno da ovakva politika SNSD-a vodi bh. entitet RS u demokratski mrak, potpunu izolaciju, poručio je Zvizdić

Denis Zvizdić. Facebook

FENA

29.9.2023

"U vezi sa novim antidemokratskim i antievropskim prijetnjama koje je poslao predsjednik SNSD-a da predstavnici ove stranke neće glasati za bilo koji zakon dok se ne izglasa zakon i ne riješi pitanje Ustavnog suda", zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić ističe kako je odgovor jednostavan.

- Nećemo glasati za izbacivanje stranih sudija iz Ustavnog suda BIH, niti za paritetan sastav članova Ustavnog suda BiH, niti za princip etničkog glasanja u Ustavnom sudu BiH - naveo je Zvizdić u svome reagiranju.

Također, u vezi prijetnji o novim blokadama, Zvizdić podsjeća "pa to smo gledali i ranije, i svaki put su se zastupnici SNSD-a vratili sa pomirljivim stavom u parlamentarne klupe. To će se opet dogoditi ako se odluče na novu blokadu rada Parlamenta BiH".

- I da, svima je jasno da ovakva politika SNSD-a vodi bh. entitet RS u demokratski mrak, potpunu izolaciju od strane demokratskih država i finansijski kolaps, upozorava zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.