SAOPŠTENO IZ PU PRIJEDOR

Nakon što su oskrnavljene zastave BiH i IZ, oglasila se prijedorska policija: Istražujemo prijavu

Policijskoj upravi prijavljeno je da ispred vjerskog objekta Čaršijska džamija u Prijedoru i mezarja Skela nedostaju zastave IZ, navode u saopštenju

PU Prijedor: Zaprimili prijavu. Facebook / Mina

Anadolija

30.9.2023

Iz Policijske uprave Prijedor saopšteno je da policijski službenici preduzimaju sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela "Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari" koje je počinjeno tokom noći u Prijedoru, na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine, na štetu Islamske vjerske zajednice, prenosi Anadolu.

- Policijskoj upravi prijavljeno je da ispred vjerskog objekta Čaršijska džamija u Prijedoru i mezarja Skela nedostaju zastave Islamske vjerske zajednice - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je o svemu obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu "Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari".

- Na području grada Prijedora u ovoj godini nije zabilježen nijedan napad na povratnike, niti su takvi događaji prijavljeni policiji, kako su to objavili pojedini mediji Federacije BiH - navodi se u saopštenju iz Policijske uprave Prijedor.

Dodaje se da ova Uprava u saradnji sa nadležnim tužilaštvom i drugim subjektima na lokalnom nivou učestvuje u realizaciji Akcionog plana prevencije incidenata i krivičnih djela počinjenih iz mržnje i predrasuda na području grada Prijedora i osuđuje svaki vid pokušaja dizanja nacionalnih tenzija plasiranjem netačnih informacija u javnost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.