ODSUSTVO PRINCIPA

Svaka igra, svaka dobiva: DF podržava oba kandidata za načelnika Starog Grada

Zahvalan sam Komšiću na podršci, jer smo, zahvaljujući podršci DF-a, uspjeli napraviti širu platformu za moju kandidaturu, poručio je Čengić

Komšić podržao Čengića, a Begić i Mešalić Selimbegovića. Facebook

2.10.2023

Kako to obično biva pred lokalne izbore, kandidati za načelnike pokušavaju što više „velikih faca“ dovesti na skupove i druženja za vrijeme kampanje kako bi se uslikali s njima i pokazali javnosti da ih oni podržavaju.

Ništa drugačije nije ni u Starom Gradu, gdje se za načelničku funkciju bore kandidat trojke Irfan Čengić i kandidat SDA Dženan Selimbegović.

Službena podrška

Tako je prvo Irfana Čengića podržao predsjednik DF-a Željko Komšić, što ne treba čuditi, jer je DF Stari Grad - zbog prijateljskih veza Vedada Deljkovića, dojučerašnjeg SDA-ovca, s Čengićem, njemu službeno pružio podršku na izborima.

- Zahvalan sam predsjedniku Željku Komšiću na podršci, jer, zahvaljujući podršci DF-a, uspjeli smo napraviti širu platformu za moju kandidaturu. Uspjeli smo okupiti većinu vijećnika, što je važno za rad u ovom mandatu koji traje samo jednu godinu. Nakon drugih partnerskih stranaka danas sam održao druženje i s predstavnicima DF-a i sigurno ću prema svim strankama imati korektan i pošten odnos. DF je prepoznao težinu situacije u Starom Gradu i odlučno podržao priču za koju smo svi svjesni šta donosi - poručio je Čengić 15. septembra.

Sama podrška bilo koje stranke na lokalnom nivou ne bi trebala biti sporna, jer u svakoj općini postoje specifične okolnosti i različiti odnosi, ali svakako da je čudno uključivanje u to predsjednika stranke koja „minira“ i kritizira svaki potez SDP-a na višim nivoima vlasti.

Borba za državu

No, da ne bi sve stalo na tome, pobrinuli su se funkcioneri DF-a iz Tuzlanskog kantona. Tako je zastupnik SDA u Skupštini KS i delegat u Domu naroda FBiH Haris Zahiragić, inače iz Starog Grada, podijelio fotografije druženja kandidata SDA za načelnika Dženana Selimbegovića sa zastupnikom u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Mahirom Mešalićem i zastupnikom u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Zlatanom Begićem.

- Borba za državu na svim nivoima! Šetnja i kafa u Starom Gradu s našim prijateljima – napisao je Haris Zahiragić u opisu fotografije s druženja.

Ne smiju na SDA

Jasno je da se funkcioneri DF-a iz TK ne smiju suprotstaviti SDA bilo gdje zbog veza s izvjesnim Hodžom iz Živinica, ali ovakvo javno sramoćenje stranke, pa i njenog predsjednika, samo može štetiti njenoj reputaciji.

No, ako je, na drugoj strani, riječ o dogovorenoj akciji, to onda govori o definitivnom odsustvu bilo kakvih principa u redovima stranke koja se već dugi niz godina, rame uz rame sa SDA, „bori za građansku državu“.

Podsjećamo, 29. oktobra bit će održani prijevremeni izbori za načelnika Općine Stari Grad.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.