DOBRE VIJESTI

Uspostavljena direktna aviolinija Skoplje - Sarajevo

Ljubazno osoblje Međunarodnog aerodroma u Sarajevu je toplo dočekalo sve putnike

Avion koji leti na liniji Sarajevo - Skoplje. TAV Airports

D. H.

3.10.2023

TAV Airports sinoć je, 2. oktobra, na Međunarodnom Aerodromu u Skoplju organizovalo proslavu za prve putnike nove linije Skoplje-Sarajevo, koju je uspostavila AEGEAN Airlines, grčka vodeća aviokompanija i članica Star Alliance.

Tri leta sedmično

Uz prvi let sa Međunarodnog Aerodroma u Skoplju, AEGEAN je uspostavio liniju između dva glavna grada u letjelici ATR72-600, sa tri leta sedmično. Putnici će letjeti iz Skoplja za Sarajevo svakog ponedjeljka, srijede i petka.

Ljubazno osoblje Međunarodnog aerodroma u Sarajevu je toplo dočekalo sve putnike koji su doletjeli iz Skoplja uz simbolične poklone u znak dobrodošlice u glavni grad Bosne i Hercegovine - Sarajevo.

AEGEAN povećava svoje prisustvo

"Drago nam je što AEGEAN povećava svoje prisustvo na našem tržištu, uz novu destinaciju iz Skoplja pored Atine, odnosno, Sarajevo. AEGEAN će letjeti tri puta sedmično iz Skoplja za Sarajevo i zahvaljujući dobroj povezanosti sa postojećom linijom Atina-Skoplje osigurati glatko iskustvo putovanja na područje Balkana. Vjerujemo da će ova nova linija ispuniti potrebe putnika da brzo i udobno stignu u Sarajevo iz Skoplja za nešto više od sat vremena, umjesto da koriste kopneni prijevoz koji traje satima i obuhvata iscrpljujuće putovanje između dva glavna grada. Sada putnici iz Sarajeva mogu letom AEGEAN doputovati do Skoplja za oko sat vremena, posjetiti poznate znamenitosti i kulturno naslijeđe tokom kratkih posjeta gradu ili produženih rekreacijskih putovanja u našu zemlju", izjavio je Nejat Kurt, generalni direktor TAV Macedonia.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.