POTPREDSJEDNIK FBIH

Stojanović odgovorio Lendi: KCUS sa budžetom od 200 miliona KM nije prostor za nadriljekarstvo i liječenje od sihira

Nemojte suditi po praksi u kojoj su dosadašnje Vlade predvođene vašom strankom izgubile presudu za agresiju Srbije na BiH, naveo je Stojanović

Igor Stojanović. Facebook

H. J. I.

5.10.2023

Igor Stojanović, potpredsjednik Federacije BiH, oglasio se na Facebooku gdje odgovorio Refiku Lendi. 

Njegov status prenosimo u cijelosti. 

- Poštovani gospodine Lendo,

Vlada FBiH, kao ni Trojka do sada nije predala nikome ništa. Pa ni upravljanje KCUS-om Sarajevo. Nemojte suditi po praksi u kojoj su dosadašnje Vlade predvođene vašom strankom izgubile presudu za agresiju Srbije na BiH, ili na štetu Bošnjaka napravile disbalans u broju direktora na državnom nivou. Vlada FBiH takve stvari pokušava popraviti.

Također vam želim reći da ne postoje bolnice sa Bošnjačkom većinom. Ni u Republici Srpskoj nisu srpske bolnice. Postoje doktori koji su školovani profesionalci sa položenom Hipokratovom zakletvom. Ili loši doktori koji biraju pacijente prema stranačkoj ili nacionalnoj opredijeljenosti. Postoje politike koje su svoje kadrove birale bez diploma ili sa lažnim diplomama. I protiv toga se Trojka bori. KCUS Sarajevo sa budžetom od 200 miliona KM nije prostor za nadriljekarstvo i liječenje od sihira. Nemojte dijeliti pacijente po naciji. Vlada FBiH će ovu instituciju pokušati vratiti svim građanima Bosne i Hercegovine, nadam se, sa još kvalitetnijom zdravstvenom uslugom. Budite i vi osoba koja će pomoći da sarajevski KCUS bude najbolji u regionu i da zdravstvo bude dostupno svim građankama i građanima - napisao je Stojanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.