RUSKI FUNKCIONER

Medvedev čestitao Dodiku: Vi ste jedan od rijetkih lidera u Evropi sa uravnoteženom politikom

Pozdravljamo i dijelimo prinicipijelan stav da se afirmiše vojna neutralnost BiH, da se jača suverenitet zemlje, rekao je

Medvedev i Dodik. AP - Denis Kapetanović / PIXSELL

S. S.

5.10.2023

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik zahvalio je predsjedniku Jedinstvene Rusije Dmitriju Medvedevu na čestitki povodom njegovog reizbora na mjesto predsjednika SNSD-a, a u kojoj je istakao da je Dodik jedan od rijetkih lidera u savremenoj Evropi "koji sprovodi uravnoteženu i mudru politiku."

Medvedev je naglasio da visoko cijeni doprinos SNSD-a razvoju strateškog partnerstva Rusije i RS i jačanju viševjekovnih prijateljskih veza koje spajaju bratske narode. Predsjedniku Jedinstvene Rusije je istakao da je reizbor Dodika jasan dokaz podrške članova stranke kursu koji on sprovodi.

- Vi ste jedan od rijetkih lidera u savremenoj Evropi koji sprovodi uravnoteženu i mudru politiku, rukovodeći se prije svega usmjerenjem građana svoje države. Pozdravljamo i dijelimo prinicipijelan stav da se afirmiše vojna neutralnost BiH, da se jača suverenitet zemlje, te da se ona oslobodi od spoljnog mentorstva - naveo je Medvedev u čestitki.

Medvedev je poručio da je uvjeren da će se, uz Dodikovo aktivno učešće, povjerljiv dijalog i partnerske veze Jedistvene Rusije i SNSD-a progresivno razvijati, poželivši Dodiku dobro zdravlje i novi uspjeh u jačanju prava i zaštite interesa RS i njenih građana.

Jednoglasno izabran

- Hvala Dmitriju Medvedevu, predsjedniku Jedinstvene Rusije, na čestitki povodom mog reizbora na mjesto predsjednika SNSD-a - objavio je Dodik na društvenoj platformi X.

Dodik je u subotu, 30. setembra, jednoglasno reizabran za predsjednika SNSD-a na sedmom Saboru stranke u Doboju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.