SARAJEVO

Obilježena sedma godišnjica od smrti studentica Selme Agić i Edite Malkoč

Podsjetimo, Sefić je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i tada usmrtio 21-godišnju Selmu iz Bugojna, i 20-godišnju Editu iz Bosanske Krupe

Sa današnjeg obilježavanja. Facebook

H. J. I.

10.10.2023

Ispred Filozofskog fakulteta u Sarajevu danas je obilježena sedma godišnjica stradanja studentica Selme Agić i Edite Malkoč, koje je na pješačkom prijelazu u blizini Mašinske tehničke škole automobilom pregazio Sanjin Sefić vozeći brzinom od 105 km/h.

U dvorištu Filozofskog fakulteta u Sarajevu nalazi se spomen-ploča za Selmu i Editu, a danas su se brojni prijatelji, rodbina i kolege okupili ovdje kako bi obilježili sedmu godišnjicu stradanja u kome su ugašena dva mlada života. 

Podsjetimo, Sefić je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i tada usmrtio 21-godišnju Selmu iz Bugojna, i 20-godišnju Editu iz Bosanske Krupe koje su bile veoma uspješne studentice.

Sefić je proglašen krivim za saobraćajnu nesreću i izrečena mu je kazna od 17 i po godina zatvora, koju je donijelo Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu kojim je predsjedavao sudija Igor Todorović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.