DVIJE SEDMICE UOČI IZBORA

SBiH pružila podršku Selimbegoviću u Starom Gradu: U obrazloženju govorili o "nametnutoj" Vladi FBiH

Dženan Selimbegović je dokazano sposoban i politički zreo kandidat koji će raditi u interesu svih građana Starog Grada, naveli su

Dženan Selimbegović. Facebook

S. S.

15.10.2023

Općinski savjet Stranke za Bosnu i Hercegovinu Stari Grad daje podršku Dženanu Selimbegoviću, kandidatu SDA za načelnika Općine Stari Grad na prijevremenim izborima zakazanim za 29. oktobar, saopćili su iz ove stranke.

- Događaji koji su doveli do prijevremenih izbora su složeni, te su uzburkali i zamutili političke vode. Ono što pojedinci nude su trojanska rješenja koja bi građanima mogla uskratiti pravo na transparentnu i pravednu vlast kakvu zaslužuju. Dok posmatramo šta radi nametnuta vlast na federalnom nivou i kakve ustupke pravi trojka na državnom nivou, iz istog miljea se građanima Starog Grada nameće kandidat koji lijepo govori pred izbore.

Dženan Selimbegović je dokazano sposoban i politički zreo kandidat koji će raditi u interesu svih građana Starog Grada. Glas za njega je glas za jači i bolji Stari Grad, a ujedno i glas protiv okupacije trojanskih rješenja koja su nas oslabila na svim nivoima na kojim im je dozvoljeno da preuzmu vlast. Ne dajmo im i Stari Grad - navode iz SBiH.

Podsjećamo, Selimbegoviću je podršku pružio i NES, dok njegov protukandidat Irfan Čengić dobio podršku trojke, SBB-a, DF i Saveza za Stari Grad.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.