TUZLANSKI PADOBRANAC

Ibrahim Kalesić se nakon uspješne operacije vraća u Tuzlu

Kalesić se teško povrijedio tokom skoka s padobranom

Ibrahim Kalesić. Facebook

N. H.

16.10.2023

Tuzlak Ibrahim Kalesić (90), koji je nedavno zadobio teške tjelesne povrede prilikom skoka s padobranom u Budvi, nakon uspješne operacije vraća se u Tuzlu.

Kalesić bi se trebao večeras oko 21 sat vratiti, a povodom svega oglasili su se i iz njegovog kluba. 

U saopćenju su se zahvalili organizatoru takmičenja, kao i općini Budva koji su platili operaciju tuzlanskog padobranca.  

- Obavještavam javnost i sve padobrance koji se proteklih dana pozivaju i nude novčanu pomoć, za troškove liječenja i operacije, našeg brata i najstarijeg padobranca - takmičara u Evropi 89-godišnjeg Kalešić Ibrahima iz Tuzle, koji je na takmičenju povrijeđen u Budvi, da su organizator takmičenja i općina Budva platili sve troškove liječenja i operacije u iznosu od 3.602,68 eura. 

Nažalost, nije bilo razumijevanja od Zdravstvenog zavoda za osiguranje Tuzlanskog kantona da plati troškove svom sugrađaninu, njihovom i našem padobrancu čika Ibri. U ime svih padobranca i svoje lično ime zahvaljujem se općini Budva i organizatoru takmičenja, na razumijevanju i "pokrivanju" troškova liječenja i operacije. 

Pozdrav za sve koji su čuli i nisu, a čika Ibri želim brz oporavak i da se vrati "na pravi put". Nebo je plavo...

Zahvaljujemo se općini Budva i organizatorima takmičenja, Nenadu Kuzmanoviću koji su stali uz nas i pomogli nam da izmirimo dug prema bolnici Risan u Crnoj Gori, gdje je operisan Ibrahim Kalesić, takmičar padobranac iz Tuzle – saopćili su iz kluba. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.