SKANDAL

Bakirov jurišnik došao da se slika u novim vozilima: Šta će Salko Zildžić na promociji transportera tuzlanske policije

U MUP-u TK se posljednjih mjeseci događaju, u najmanju ruku, čudne stvari

Zildžić u jednom od vozila na svečanosti u Tuzli. Vijesti.ba

21.10.2023

U Tuzli je u petak upriličena promocija novih transportera Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona. Prisustvovali su i Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, Irfan Halilagić, premijer Tuzlanskog kantona, Hajrudin Mehanović, ministar unutrašnjih poslova TK…

Ali promociji je prisustvovao i Salko Zildžić, kompromitirani jurišnik Bakira Izetbegovića.

Zildžić se, u najmanju ruku iz moralnih razloga, zbog skandala i štete koju je nanio državi Bosni i Hercegovini, nije trebao pojaviti na promociji novih transportera.

Veza s Osmicom

Podsjetimo, Zildžić je uhapšen 19. septembra na graničnom prijelazu između BiH i Srbije Bajina Bašta. Prilikom pokušaja ulaska u Srbiju granični policajci kod Bakirovog jurišnika pronašli su pištolj, ali jednako brojne reakcije izazvala je i skandalozna informacija da se među Zildžićevim dokumentima našla i počasna iskaznica Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH, što je samo jedan u nizu skandala koji se mogu povezati s bivšim šefom OSA-e Osmanom Mehmedagićem Osmicom, vjernim SDA-ovim potrčkom.

Pogotovo ako se uzme u obzir da dobar dio policijskih službenika kojima je zaista bilo mjesto na ovoj svečanosti nije bio prisutan iz prostog razloga jer ih niko nije zvao! U tuzlanskom MUP-u se odavno događaju, u najmanju ruku, čudne stvari.

Otud možda i razumijevanje što za čovjeka poput Salke Zildžića, koji psuje mater policijskom službeniku Semiru Deliću i prijeti mu da će mu glavu otkinuti, ima mjesta na raznim manifestacijama ili svečanostima poput ove u petak.

Možda odgovor zna SDA-ov ministar Hajrudin Mehanović, ali i komesar Dževad Korman, za koje, prema saznanjima „Avaza“, važi mišljenje da „Salki ne smiju ništa“ i da im u radu u donošenju odluka indirektno suflira upravo Zildžić.

Uzgred budi rečeno, svečanosti koja je održana u petak nije prisustvovao ni Korman.

Kome je pisao

Ministar možda zna i zašto se ne vještači telefon i zašto se u interesu javnosti ne pročitaju poruke iz telefona Nermina Sulejmanovića, monstruma iz Gradačca koji je ubio suprugu Nizamu i sve prenosio uživo na Instagramu, nakon što je prethodno ubio Džengiza i Denisa Ondera!?

Također, zašto kriminalistička policija odugovlači dva mjeseca i ne šalje izvještaj Tužilaštvu TK i po čijem nalogu?

Dobro pitanje je i čije se poruke nalaze u telefonu monstruma Sulejmanovića. Kome je Sulejmanović poslao poruku u strukturama MUP-a da se suspendirana policajka Dženana Selimović prebaci u Gradačac?

Zildžić novinaru „Avaza“: Šta se, ba, ti miješaš

Pozvali smo i Salku Zildžića te ga upitali u kojem je svojstvu bio na promociji transportera MUP-a Tuzlanskog kantona.

- U kojem svojstvu? Zastupnik u Federalnom parlamentu, član Komisije za sigurnost. Ministar pozove koga hoće. Ko želi, dođe i to je to - kazao je Zildžić.

Na našu konstataciju da je malo neobično da ministar MUP-a zove na svečanost čovjeka koji prijeti policijskom službeniku da će mu glavu otkinuti, uslijedio je odgovor:

- Kakve veze, ba, službenik MUP-a ima s tim? Ja to nisam... službeniku MUP-a, već djetetu koje je odraslo uz mene 15 godina i taj službenik MUP-a od mene godinu dana traži da mu izdam nevalidnu potvrdu, da lažem u ime njega!

Pitali smo, da li to treba značiti da mu može prijetiti da će mu otkinuti glavu?

- Ma nemoj... vidi, nemoj se ti petljati šta ja njemu trebam govoriti! Nemaš ti odnos koji ja imam! Ja nijednom MUP-u nikad nisam kazao nijednu ružnu riječ! Ti si, ba, bezobrazan - odgovorio je Zildžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.