PREDSJEDNIK SBIH-A

Efendić uzvratio Konakoviću: U Srebrenicu pa ukradi, tamo niko neće posumnjati

Branković kod kojeg je davno bilo “sve po zakonu” za Konakovića je mala maca, jer je i kod Konakovića “sve po zakonu”

Semir Efendić. Facebook

N. H.

22.10.2023

Uveliko traje ping pong prebacivanja krivice između opozocije i trojke, zbog slučaja Elvedina Okerića (NiP), kojeg SDA, DF i SBiH optužuju da je dodijelio 200.000 KM organizacijama čiji su osnivači njegove stranačke kolege.

Predsjednik NiP-a Elmedin Konaković rekao je da su još jednom do kraja demaskirane sve laži SDFA i SBiH, koji, kako je naveo, ozbiljno prijeti da prestigne DF u slijepom praćenju i zaštiti interesa SDA. Naveo je i da pet godina od kad postoji Narod i Pravda nisu nikad otkrili nijednu marku sredstava koja je nezakonito potrošena, a koju su na konkursima ili diskrecionim pravom dodijelili kadrovi NiP-a. 

Odgovorio mu je Semir Efendić, načelnik općine Novi Grad i predsjednik SBiH.

- Dvadeset sedam (27) godina nakon potpisivanja Dejtona i Aneksa 7 o povratku izbjeglica, Konakovićevi kadrovi u Srebrenici formiraju udruženje Argentarija. Četiri dana nakon formiranja udruženje se prijavljuje za dodjelu sredstava Konakovićevom predsjedniku Skupštine Kantona Sarajevo Okeriću. Mjesec dana nakon formiranja, istom udruženju se dodijeli 32 hiljade KM. Već u narednoj godini udruženje dobija 88 hiljada KM.

I tako redom od udruženja do udruženja, Narod i pravda formira svoje općinske organizacije u RS. Tragedija da ne može biti veća, preko sredstava za povratak i Srebrenicu graditi stranačku infrastrukturu. Kada mediji sve razotkriju, onda Konaković pokušava loptu prebaciti na politički teren.

Branković kod kojeg je davno bilo “sve po zakonu” za Konakovića je mala maca, jer je i kod Konakovića “sve po zakonu”, samo što su kod njega “prehrabri i prepošteni” kadrovi, zato što za ovakvu pljačku i trebaju najhrabriji i najkorumpiraniji koji su se ikada pojavili. U Srebrenicu pa ukradi, tamo niko neće posumnjati... – napisao je Semir Efendić u objavi na Facebooku. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.