AFERE

Osumnjičeni Beg uplatio pare Šehoviću: Ibro Hadžibajrić "častio" i policajca FUP-a!

Podnesen novi izvještaj da je nenamjenski potrošio više od 154.000 KM, na spisku i smijenjeni šef Detašmana u Zenici

Hadžibajrić: Kakva je veza sa Šehovićem. Avaz

Miralem  Aščić

27.10.2023

Tužilaštvo Kantona Sarajevo, radeći na predmetu protiv Ibrahima Hadžibajrića, sada već bivšeg načelnika Općine Stari Grad koji se nalazi u pritvoru u KPZ-u Zenica zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela, došlo je i do informacija da je Beg, kako mu je bio nadimak na Skyu, „častio“ i pojedine policijske službenike Federalne uprave policije (FUP), saznaje „Avaz“.

Našli kolegu

Protiv Hadžibajrića jučer je podnesen novi izvještaj Tužilaštvu, u kojem se navodi da je nenamjenski potrošio više od 154.000 KM. Radeći na ovom predmetu, pripadnici FUP-a tako su na spisku našli i svog kolegu.

Riječ je o kompromitiranom Nerminu Šehoviću, nedavno smijenjenom šefu Detašmana u Zenici, koji je ostao i bez pristupa tajnim podacima.

Prema informacijama „Avaza“, istraga FUP-a za sada je pokazala da je Hadžibajrić uplatio 1.000 KM Šehoviću, navodeći to kao neku vrstu donacije!?

Pitanje je za šta je Hadžibajrić platio policajcu Šehoviću, inače u to vrijeme uposleniku FUP-a u ZDK, i kakva je njihova povezna tačka. To jeste, da li je riječ o nekoj vrsti mita da se stopira istraga koju je vodio FUP?

Inače, ime Šehovića već je spominjano kada je riječ o saradnji s osobama iz kriminalnog miljea, što je otkriveno na Skyu, zbog čega je i smijenjen, a mjesecima je već na bolovanju.

Proširena istraga

Tužilaštvo KS Hadžibajrića sumnjiči da je uzeo 150.000 KM mita, a ima dokaze i u vezi s koruptivnim aktivnostima koje se odnose na izborne nepravilnosti.

Hadžibajrića Tužilaštvo KS sumnjiči, zbog čega je proširena istraga, da je falsificirao potpise za podršku na izborima prije nekoliko godina, a koje je zatim predao CIK-u. Sumnja se da nije dobio potpise svih uposlenika Općine Stari Grad. U tri dana podnesena su dva izvještaja protiv njega.

Mućke s parkingom

Osumnjičen je i za mućke u vezi s naplatom parkinga. Sve ove nezakonitosti otkrio je Sky, koji je imao i koristio Hadžibajrićev sin Seid. On je, također, uhapšen i nalazi se u pritvoru u Vojkovićima.

Hadžibajrića su na Skyu zvali Ibro, Hadžija i Beg. Tužilaštvo tvrdi da je uzimao 80 posto zarade od parkinga. Nedavno su u Općini pronađene i 24 puške s nišanima, vrijedne više hiljada maraka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.