OBIŠAO POGOĐENA PODRUČJA

Tanović posjetio Općinu Pale FBiH: Štab CZ Novo Sarajevo izdvojio 30.000 KM za sanaciju šteta

Poseban akcenat stavljen je na činjenicu da Općina Pale FBiH nije samoodrživa Općina i potrebna joj je pomoć kako Kantona tako i viših nivoa Vlasti

Slikano tokom posjete. Općina Novo Sarajevo

H. J. I.

27.10.2023

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović sa saradnicima posjetio je Općinu Pale Federacija BiH i načelnika Almina Ćutuka. 

Povod posjete delegacije Općine Novo Sarajevo Općini Pale FBiH je olujno nevrijeme i obilne padavine koje su u avgustu ove godine zadesile ovu Općinu, te napravile značajnu materijalnu štetu, ali, nasreću, ljudskih žrtava nije bilo.

Zaštita ljudskih života i imovine

S tim u vezi, na molbu načelnika Općine Pale FBiH, Štab civilne zaštite Novo Sarajevo, na svojoj 26. vanrednoj sjednici donio je Odluku o izdvajanju finansijskih sredstava u iznosu od 30.000 KM, za sanaciju nastalih šteta, a sve u cilju zaštite ljudskih života i imovine.

Tokom posjete razgovarano je o trenutnom stanju u ovoj lokalnoj zajednici, a poseban akcenat stavljen je na činjenicu da Općina Pale FBiH nije samoodrživa Općina i potrebna joj je pomoć kako Kantona tako i viših nivoa Vlasti.

Razumijevanje u teškim trenucima

Načelnik Ćutuk se ovom prilikom zahvalio Općini Novo Sarajevo i načelniku dr. Tanoviću na podršci i razumjevanju u teškim trenucima.

Posjeta je završena obilaskom najteže pogođenih područja u avgustovskim poplavama, a načelnik dr. Tanović potcrtao je kako će i u narednom periodu, u skladu sa mogućnostima, Općina Novo Sarajevo pružati podršku i pomoć Općini Pale FBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.