TANOVIĆ PODIJELIO OPREMU

Općina Novo Sarajevo podržava projekat ”Stvaramo životne šampione”

Fokus projekta "Stvaramo životne šampione" nije samo na fudbalu

Sa današnjeg događaja. Općina Novo Sarajevo

S. S.

3.10.2023

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović dodijelio je mladim nadama plavog kluba s Grbavice - FK „Željezničar“ sportsku opremu doniranu kroz projekat ”Stvaramo životne šampione.” Radi se o projektu podržanom od ERASMUS-a i UEFA-e fondacije za djecu koji je prepoznao da se treneri ovog kluba zalažu za evropsku standardizaciju u obrazovanju mladih igrača.

- Općina Novo Sarajevo prva je “sportska općina” u BiH, koja direktno podržava sport i kulturno-sportske aktivnosti, mlade nadarene sportiste koji BiH predstavljaju širom Evrope i svijeta na najbolji mogući način. Jedinstveni smo po tome što u budžetu imamo planiranih tri posto za sport i dva posto za kulturno-sportske manifestacije - naglasio je načelnik Tanović.

Inače, od 2020. godine do danas Općina Novo Sarajevo je za rad i funkcioniranje FK ”Željezničar” te rekonstrukciju pomoćnog terena izdvojila preko 2 miliona KM.

Fokus projekta "Stvaramo životne šampione" nije samo na fudbalu. U srcu projekta je misija izgradnje solidarnosti i suživota u našoj regiji kroz sport, obrazovanje i zajedničko djelovanje.

- Ideja životnih šampiona je zapravo da svako dijete treba da bude šampion, šampion lijepog ponašanja, fair playa, solidarnosti i tolerancije, a da u tom procesu ključnu ulogu igraju treneri. Trener ne treba da bude usmjeren samo na stvaranje novog Ronalda i Mesija već da svako dijete koje izađe na teren uživa u svemu što se tamo dešava - kazala je direktorica projekta Aleksandra Knežević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.