SARAJEVO

Kantonalno tužilaštvo KS predložilo pritvor za narkodilera: Zaplijenjeno više od 20 kilograma droge

U operativnoj akciji kodnog naziva "Fenix“ lišeno je slobode jedno lice, E. DŽ

Hapšenje u Sarajevu. Avaz

Z. K.

2.11.2023

Pritvor za uhapšenog u nedavnoj akciji koju je sarajevska policija realizirala u zgradi "Sarajevo Tower" predložilo je Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo. 

U operativnoj akciji kodnog naziva "Fenix“ lišeno je slobode jedno lice, E. DŽ. te je Tužilaštvo dana jučer, prvog novembra, Općinskom sudu u Sarajevu uputilo prijedlog za određivanje pritvora u trajanju od mjesec zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. Prema nezvaničnih saznanjima uhapšen je Erol Džemilij.

Otvorena istraga

Tužilaštvo je protiv njega otvorilo istragu zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" i "Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija". U akciji su policajci zaplijenili više od 20 kilograma droge među kojima su marihuana, spid, kokain. Pronađeno je i oružje.

Prilikom realizacije akcije pronađeno je i oduzeto materija bijele boje koja svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu amfetamin sulfat – speed, ukupne mase cca osam kilograma, više PVC pakovanja sa suhom zeljastom materijom koja svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu, ukupne mase četiri kilograma, dvije kompletne "indoor“ laboratorije za ilegalnu proizvodnju opojne droge marihuana, sa ukupno 102 stabljike biljne vrste Kanabis (cca 11 kilograma) i jedna PVC kesa sa bijelom materijom koja asocira na opojnu - drogu kokain, cca 200 grama.

Dvije puške

Također su oduzete dvije puške, dva optička nišana, jedan pištolj, 43 komada municije, određena količina gotovog novca u EUR i BAM valuti, profesionalni alat za "češljanje“ brava, drugi alati i predmeti od interesa za postupak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.