PORUKA SOLIDARNOSTI

Protesti podrške Palestini i u Velikoj Kladuši

Stotine građana Velike Kladuše okupilo se danas na skupu podrške miru u Palestini

Skup u Velikoj Kladuši - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5
Anadolija

3.11.2023

Stotine građana Velike Kladuše okupilo se danas na skupu podrške miru u Palestini. Protesti su održani u organizaciji nekoliko kladuških udruženja, a uz brojne građane, prisutni su bili i učenici osnovnih i srednjih škola koji su noseći transparente tražili samo jedno - prekid izraelske agresije na palestinski narod i zaustavljanje zločina nad nedužnim civilima.

- Velika Kladuša šalje simboličku poruku solidarnosti sa palestinskim narodom. Strašne slike kojima svjedočimo nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Mi želimo samo jedno, to je da se zaustavi agresija Izraela nad Palestinom i stradanje nedužnih civila i djece - rekao je Denis Karajić ispred Udruženja "Naša zajednica" izražavajući zadovoljstvo što je protest protekao dostojanstveno i bez ikakvih incidenata.

U znak podrške dan ranije je Osnovna škola "1. mart" u Vrnograču osvijetljena zastavom Palestine.

- Vijeće učenika naše škole je iskazalo želju da na neki način daju svoj doprinos i podršku djeci Palestine. Njihovom idejom da se obasjaju zidovi škole zastavom Palestine izražavaju duboko žaljenje i saosjećaju sa nedužnom djecom i žrtvama. Učimo empatiji. Šutimo kada djeca spavaju, a ne kada ih ubijaju - naveli su iz škole.

Uz narod Palestine stala je i Vlada Unsko-sanskog kantona. Na današnjoj sjednici koja je održana u Bosanskom Petrovcu donesena je odluka kojom se iz budžeta usmjerava cifra od 100.000 KM koja će biti doznačena organizaciji Crvenog križa u svrhu pružanja pomoći. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.