VEĆI ZA 2,6 POSTO

Usvojen rebalans budžeta RS

Narodna skupština je usvojila Rezoluciju o protivljenju aktivnostima izgradnje i uspostavljanja nuklearnog objekta na Trgovskoj gori

Narodna skupština RS. Dejan Rakita/PIXSELL

S. S.

3.11.2023

Narodna skupština RS je na Šestoj redovnoj sjednici usvojila Rebalans Budžeta RS za 2023. godinu – po hitnom postupku, kao i Zakon o izmjenama Zakona o izvršenju Budžeta RS za 2023. godinu – po hitnom postupku, piše RTRS.

Usvojen je Rebalans budžeta RS za ovu godinu u iznosu od 5,523 milijarde KM koji je za 140 miliona KM ili 2,6 posto veći nego planirani budžet.

Narodna skupština je usvojila Rezoluciju o protivljenju aktivnostima izgradnje i uspostavljanja nuklearnog objekta "Centar za zbrinjavanje radioaktivnog otpada" na lokaciji Trgovske gore, Općina Dvor, Republika Hrvatska, uz prihvaćene amandmane.

U vezi sa Rezolucijom, usvojen je Zaključak koji glasi: "Narodna skupština RS zadužuje Vladu RS da najmanje jednom godišnje izvještava Odbor za zaštitu životne sredine o aktivnostima u vezi sa izgradnjom i uspostavljanjem nuklearnog objekta Centar za zbrinjavanje radioaktivnog otpada na lokaciji Trgovske gore, Opština Dvor, Republika Hrvatska, a po potrebi o tom izvjesti i Narodnu skupštinu RS".

Usvojen je i Zakon o izmjeni i dopuni Zakona o državnim stanovima na kojima ne postoji stanarsko pravo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.