U SKUPŠTINI KS

Rasprava Zahiragića i Čampare: "Nisam ja nosio Sebiji vruću zeljanicu na vrata, nego vi!"

Odavno nisam čuo ništa interesantnije, da se SDA nije petljala u zdravstvo u KS. I ja sam se peljao kao član SDA, kazao je Čampara

Zahiragić i Čampara: Zanimljiva rasprava. Screenshot - Armin Durgut / Pixsell

E. Ć.

7.11.2023

Na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo raspravljalo se o stanju zdravstva u KS.

Zanimljivo je bilo kada se u jednom trenutku povela rasprava između zastupnika SDA Harisa Zahiragića i NiP-ovog Aljoše Čampare.

SDA se (ni)je petljala u zdravstvo u KS

- Odavno nisam čuo ništa interesantnije, da se SDA nije petljala u zdravstvo u KS. I ja sam se peljao kao član SDA. Istina je da vam je doktorica Sebija Izetbegović dva mandata direktorica najvažnije i najznačajnije institucije u Bosni i Hercegovini, kada je riječ o medicini. I nažalost, sve je uništeno na tom kliničkom centru.

Otišlo je 200 ljekara, imamo ono što imamo. I sada vi ovdje pričate građanima da se vi ili mi, SDA nije petljala u zdravstvo u KS. Ljudi, čujete li vi sebe bolan? Nije bilo ministara, ali bili su premijeri iz SDA - rekao je Čampara.

Replicirao mu je Zahiragić. Kazao je "da je veoma sretan što se Čampara konačno javio u skupštinskoj klupi.

- Ponavljam, zadnjih 20 godina ministri zdravstva nisu bili iz SDA. Kolega Čampara, nisam ja tu temu započeo već gospođa Belma Kapo. Spomenuli ste premijere KS. Mogu i njih nabrojati. Ali, da skratim, evo. 

Upliv u vlasti

U posljednjih 20 godina SDA je imala premijere devet godina, a od tih devet sedam godina su bili Denis Zvizdić, vaš tetić, i Elmedin Konaković, vaš šef. Tako da vi jeste imali upliva u vlasti preko premijera, ja nisam.

I ono što ste spomenuli da je KCUS najvažnija, najbolja... Niste rekli da je najuspješnija zdravstvena ustanova. U izvještaju KCUS-a nema nijedan problem. Finansije su tamo uredne, možete se vi sinhronizovano smijati, ali gospodine Čampara ja, niti iko iz Kluba SDA, nije tada učestvovao u imenovanju upravnih odbora nego vi Čampara. 

Nisam ja doktorici profesorici Sebiji Izetbegović nosio zeljanicu vruću kući koju je majka napravila nego vi Čampara kada ste bili generator svih politika u SDA - kazao je Zahiragić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.