GNUSNO PONAŠANJE

Face TV objavio nove detalje prijetnji Hadžifejzoviću: Mrzim Senada, Bakir mu nikada nije gost!

Objavljen je snimak razgovora u kojem on vrijeđa novinare i "objašnjava" razloge svojih prijetnji

Senad Hadžifejzović: Odgovorio na prijetnje. Face Tv

N. H.

12.11.2023

Senad Hadžifejzović, istaknuti bh. novinar, u subotnjem izdanju emisije "Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem" objavio je uznemirujuće informacije. 

Naime, na društvenim mrežama je dobio prijetnje, a među njima se spominjalo i silovanje njegove djece. 

Face TV je objavio snimak razgovora njihovih novinara sa Medinom Kurtajom, osobom koja je javno pozivila na na silovanje Senadovog "sinčića redaljkom na Darivi", a riječ je i o SDA botu koji je svoje postupke objasnio mržnjom prema Hadžifejzoviću i jer ugledni bh. novinar u svoju emisiju nije zvao Bakira Izetbegovića. 

- Odmah nakon Face prijave, Kurtaj je suspendovan sa mjesta instruktora sudija FSKS, čekamo potez Tužilaštva. Pitali smo Fudbalski savez KS da li znaju, misle da je Kurtaj pedofil jer je godinama u kontaktu sa mladim fudbalerima, a prijeti silovanjem maloljetnicima - navodi se u objavi portala Face TV. 

Pomenuti Kurtaj ni ne krije da je navijač SDA. Njegovi prijatelji, kojih ima 4.000, javno podržavaju SDA ili osobe iz vrha stranke (među njima je i Dženan Selimbegović, nedavni kandidat za načelnia Općine Stari Grad), ali i Alija Kožljak, savjetnik Denisa Bećirovića. 

- Kurtaj je poziv na silovanje djeteta objavio na Facebook stranici Faruka Drine, osobe koja godinama objavljuje karikature, indirektne pozive na smrt Hadžifejzovića, priželjkivanje smrti a potom i objavljuje lažnu vijest da je Senad Hadžifejzovič umro, vijest koja je uznemirila javnost, prijatelje i porodicu Hadžifejzović.

Protiv Faruka Drine se, pred Općinskim sudom u Sarajevu, vode dva sudska postupka upravo zbog ovih objava. Faruk Drina je osoba koja ne krije, javno objavljuje podršku bračnom paru Izetbegović.

Kurtaj i Drina su istomišljenici Facebook prijatelji i obožavatelji bračnog para Izetbegović. Da li bračni par stoji iza njihovih objava o smrti, silovanju porodice Hadžifejzović? Istražujemo... - piše Face TV.

U nastavku emisije Senad Hadžifejzović je direktno odgovorio Kurtaju i mnogim drugim.

- Poslušnici stranaka, lidera i vladajućih parova i porodica. Tužilaštvo i Sud neka dokazuju da li su i koliko plaćeni i čime. Nisu te osobe samo botovi pod šifrom, to su osobe koje javno nastupaju sa svojim imenom…Većinom su to obične gnjide, kukavice, bijednici, ali, zapamtite i takvi su vrlo opasni… Jedan od njih, koji je bio pod šifrom-otkrila ga je obavještajna agencija a i mi odmah-prijetio je smrću, a onda smo otkrili da je pod šifrom “go user, pa broj” prijetio preko kompjutera svoje žene, supruge…

Ime ćemo mu objaviti kada nam bude ćeif… No, prijetnje porodici…Djeci…Neoprostivo. Treba silovati dijete novinaru. Da li ste čuli ogavniju prijetnju?

Da li shvatate kakva je to kukavica koja ne smije na oca pa ide na dijete? Kažem vam, neoprostivo. I ovo je samo prvi prilog iz drugog serijala odgovora…Ovaj serijal se zove – prijetnje smrću - kazao je Senad Hadžifejzović u "Centralnom dnevniku". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.