PREMIJER TK

Halilagić podržao pokretanje procedure nabavke pokretnog mamografa

Direktorica Sarihodžić je premijera Halilagića upoznala sa podacima koji ilustruju visoku stopu obolijevanja i smrtnosti žena od karcinoma dojke u TK

Halilagić s predstavnicima ZZO TK. Vlada TK

FENA

13.11.2023

Pokretanje procedure za nabavku pokretnog mamografa za potrebe stanovništva Tuzlanskog kantona bilo je povod za današnji radni sastanak premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića sa direktoricom Zavoda za javno zdravstvo TK i predsjednikom UO Zavoda, Majdom Sarihodžić i Almirom Kavazovićem.

Direktorica Sarihodžić je premijera Halilagića upoznala sa podacima koji ilustruju visoku stopu obolijevanja i smrtnosti žena od karcinoma dojke u TK.

Istaknula je potrebu organizovanog skrininga i neophodne kadrovske resurse za potrebe realizacije ovakvog programa.

- U tom smislu pokretni mamograf bi u perspektivi svakako bio koristan sa aspekta rane dijagnostike raka dojke kao i dostupnosti usluge mamografije široj zajednici - kazala je Sarihodžić.

Premijer Halilagić je izrazio razumijevanje za iskazanu potrebu i obećao podršku Vlade Tuzlanskog kantona realizaciji projekta.

- Uz sve brojne projekte koje smo pokrenuli i iza kojih stojimo kada je u pitanju jačanje našeg zdravstvenog sektora još predanije ćemo stati iza naših zdravstvenih ustanova i pružiti im pomoć kako u kadrovskom, tako i materijalno tehničkom opremanju, a sve u cilju kvalitetnije zdravstvene zaštite naših građana - kazao je premijer Halialgić, saopćeno je iz Vlade TK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.