"BRANIMO SRPSKU"

U Istočnom Sarajevu održan novi skup podrške Dodiku: "Sada smo odlučni da nećemo više da trpimo nepravdu"

Prisutni su i Staša Košarac, Srđan Amidžić, Sanja Vulić, Petar Đokić, Ljubiša Ćosić i drugi

Sa skupa u Istočnom Sarajevu. RTRS

H. J. I.

20.11.2023

U sportskoj dvorani u Istočnom Sarajevu večeras je održan novi politički skup "Branimo Srpsku" u znak podrške predsjedniku RS Miloradu Dodiku. 

Skupu su prisustvovali članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministri u Vladi RS, narodni poslanici, SNSD-ovi ministri i parlamentarci s nivoa države Bosne i Hercegovine, čelnici grada Istočno Sarajevo i općina u sastavu ovog grada.

Prisutni su i  Staša Košarac, Srđan Amidžić, Sanja Vulić, Petar Đokić, Ljubiša Ćosić i drugi.

- Nećemo dozvoliti da nam ponižavate institucije, dosta ste se iživljavali nad njima. Pokazali ste kako i šta mislite, a mi smo isto tako nekoliko puta rekli, a sada smo odlučni da nećemo više da trpimo nepravdu - poručila je, između ostalog Cvijanović koja se obratila prisutnima.

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković dodao je da je čast biti na ovakvom skupu i ovom mjestu.

- Oni koji napadaju RS i njene institucije se plaše ove slike, vas i naroda RS. Odavde se šalje poruka slikom. Dovoljno nam je naneseno zla. Ne smijemo iznevjeriti one koji su dali živote za RS, ne smijemo iznevjeriti našu RS. Niko nema pravo, bio na vlasti ili u opoziciji da ne položi račun njima, koji su svoje živote dali da bi mi danas uživali slobodu - poručio je Višković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.