SIGURNOST U SAOBRAĆAJU

JP "Putevi Brčko" postavilo zaštitne ograde s ciljem zaštite učenika i pješaka

Ograde su postavljene ispred Ekonomske škole, Treće osnovne škole centralne i područne u Grbavici i Sedme osnovne škole u Gornjem Rahiću

Na ovaj način se osigurava siguran promet na ulicama Brčko distrikta s akcentom na pješake. Fena

FENA

22.11.2023

 Na četiri lokacije u Brčko distriktu BiH tokom ove godine JP "Putevi Brčko“ postavlili su zaštitne ograde ukupne dužine oko 400 metara s ciljem zaštite, prvenstveno učenika i pješaka. Mjesta na kojima su postavljene ograde su ispred Ekonomske škole, Treće osnovne škole centralne i područne u Grbavici i Sedme osnovne škole u Gornjem Rahiću, novčane vrijednosti od 40.000 maraka.

-Dodatnih 230 metara zaštitne ograde u narednoj godini planiramo postaviti za šta je već urađen projekt, a radi se o Petoj osnovnoj školi centralnoj i područnoj na Klancu, za što je izdvojeno oko 25.000 maraka“, rekao je Vlado Jevtić ravnatelj JP „Putevi Brčko“, dodajući da će raditi na tome da svaka škola bude osigurana na ovaj način.

Prema njegovim riječima, na ovaj način se osigurava siguran promet na ulicama Brčko distrikta s akcentom na pješake, a u ovom slučaju učenike osnovnih i srednjih škola, jer je veliki broj učenika prelazi ulicu gdje nije označen pješački prijelaz.

-U blizini škola pored zaštitnih ograda u planu je postavljanje i dodatne treptajuće led signalizacije i led reflektora na pješačkim prijelazima - dodao je Jevtić.

Iz Javnog poduzeća "Putevi Brčko“ najavili su u narednom razdoblju i izgradnju uzdignutih pješačkih prijelaza koji će podići sigurnost svih sudionika u prometu na još veću razinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.