MUP BPK

Goražde: U pretresu zaplijenjeni narkotici i uhapšena jedna osoba

Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”

MUP BPK Goražde. Avaz

N. Č.

23.11.2023

U akciji koju su sproveli službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK Goražde, uz asistenciju Jedinice za podršku i saglasnost Kantonalnog tužioca, izvršen je pretres na dvije lokacije u ulici Seada Sofovića – Sofe i ulici Zaima Imamovića – Grad Goražde. Pretres je sproveden na osnovu pismene naredbe sudije za prethodni postupak Općinskog suda Goražde.

Tokom pretresa, pronađena je određena količina narkotičkih sredstava, uključujući 7 PVC kesa sa suhom zeljastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "marihuanu", 1 drobilica, i 1 digitalna vaga za precizno vaganje. Lišena slobode je jedna osoba iz Goražda, a nad njom je izvršena kriminalistička obrada.

Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz čl.238. KZ F BiH. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Rad na dokumentovanju navedenog djela je u toku, dok se pronađeni materijal dostavlja na dalju analizu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.