STANJE NA PUTEVIMA

BiH: Zbog snijega usporeno saobraćanje, ponegdje moguća i poledica

Povodom praznika Dana državnosti Bosne i Hercegovine danas je na području Federacije Bosne i Hercegovine zabranjen prevoz eksplozivnih materija

BiH: Zbog snijega usporeno saobraćanje. Fena

D. R.

25.11.2023

Zbog snijega na kolovozu usporeno je saobraćanje na putevima Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Ripač-Vrtoče-Bosanski Petrovac-Ključ, Priluka-Glamoč-Mliništa i Bugojno-Kupres-Šuica-Livno, kao i na širem području Romanije, te na području Blidinja (Jablanica-Posušje), saopćio je Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK).

Na dionici Blidinje-Rakitno, kao i na području Kupresa, obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila. Dodatne probleme u ovim područjima stvara i povremeno jak vjetar.

Moguća poledica

Zbog nižih temperatura moguća je i poledica, a iz BIHAMK-a upozoravaju i na učestale odrone. Na dionicama u nižim predjelima kolovoz je mokar ili vlažan. Napominju da je posjedovanje zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini zakonski obavezno.

U toku je sanacija mosta Begića i Begovića (Jablanica-Mostar), zbog čega je saobraćaj na mostu regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Zabranjen prevoz eksplozivnih materija

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Novi Travnik-Bugojno (preko Rostova), Bilješevo-Lašva, Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta. Zbog protesta u Hrvatskoj, preko graničnog prelaza Orašje-Županja ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila.

Povodom praznika Dana državnosti Bosne i Hercegovine danas je na području Federacije Bosne i Hercegovine zabranjen prevoz eksplozivnih materija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.