TRAŽIT ĆE POMOĆ

U toku je sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH: Martinović će zbog prokišnjavanja pisati Šmitu

U ovom parlamentu se događa čudna situacija, na potpuno čudan način zgrada je uknjižena na Grad Sarajevo, rekao je Martinović

Sjednica Parlamenta FBiH - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
N. H.

27.11.2023

Sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine se održava danas, iako je očito prokišnjavanje prostora, što je bio razlog otkazivanja prošlosedmične sjednice Predstavničkog doma PFBiH. 

Predsjedavajući Doma naroda, Tomislav Martinović, obratio se uoči početka sjednice delegatima s tvrdnjom da se radi o namjernoj opstrukciji.

- U ovom Parlamentu se događa čudna situacija, na potpuno čudan način zgrada je uknjižena na Grad Sarajevo. To se dogodilo bez znanja bilo koga u ovom Parlamentu. Zasad smo obustavili to izvršenje. Kao glavni razlog zbog kojeg se dosad nije pristupilo sanaciji ovog problema spominje se samo pravni status ove zgrade. Grad Sarajevo je na pravno upitan način pokušalo uknjižiti ovu imovinu - saopćio je Martinović delegatima, pa nastavio: 

- Ja ću se danas obratiti Uredu visokog predstavnika u BiH, s ciljem njihovog informiranja s onim što se ovdje događa, te s pojavom da se na ovakav način onemogućava rad najvišeg zakonodavnog tijela u FBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.