OD 450 DO 1.500 KM

Čengić: Objavljen Javni poziv za jednokratnu pomoć za ogrjev socijalno ugroženim porodicama

Načelnik Općine Stari Grad iskoristio je pravo načelnika da, umjesto podjele drva, Općina isplati novčanu naknadu socijalno ugroženim

Irfan Čengić. Facebook

N. Č.

28.11.2023

Načelnik Općine Stari Grad Irfan Čengić iskoristio je pravo načelnika da, umjesto podjele drva, ove godine objavi Javni poziv, putem kojeg će Općina isplatiti novčanu naknadu socijalno ugroženim porodicama za nabavku drva za ogrjev u vrijednosti od 450 do 1.500 KM.

Načelnik Čengić pojasnio je da je dolaskom hladnijih dana posebno teško socijalno ugroženim porodicama, s obzirom na to da zbog svih dešavanja u Općini ove godine, nisu na vrijeme izvršili nabavku drva za ogrjev.

- Odlučio sam iskoristiti pravo načelnika da umjesto podjele drva, raspišem javni poziv kojim će Općina isplatiti novčanu naknadu u vrijednosti drva za ogrjev socijalno ugroženim porodicama u iznosu od 450 KM do 1.500 KM -  naglasio je Čengić.

Istakao je da je kriterije i procedure utvrdilo Općinsko vijeće svojim pravilnikom, a u narednih 15 dana socijalno ugroženi građani će biti u prilici aplicirati na ovaj javni poziv.

- Za ovu namjenu smo planirali oko 170.000 KM, dok rebalansom budžeta planiramo do kraja godine realizovati i oko dva miliona KM u okviru provođenja programa EU pomoći dodjele sredstava energetski siromašnim domaćinstvima u Federaciji BiH - najavio je načelnik Čengić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.