REAKCIJE

Magazinović o Dodikovim uvredama Bogićeviću i Pejanoviću: Ovo je dio primitivnog narativa

Oni koji to rade misle da su u sukobu s neistomišljenicima, a zapravo su u sukobu s osnovnim civilizacijskim vrijednostima, poručio je

Saša Magazinović. Fena

H. J. I.

28.11.2023

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Saša Magazinović reagovao je na uvrede koje je Milorad Dodik uputio Bogiću Bogićeviću i Mirku Pejanoviću. 

- Uvrede koje je Milorad Dodik uputio Bogiću Bogićeviću i Mirku Pejanoviću, nazivajući ih izdajnicima srpskog naroda, dio su prisutnog primitivnog narativa u Bosni i Hercegovini gdje obični smrtnici sebi uzimaju za pravo da sude o drugima i određuju ko je dobar, a ko loš Srbin, Hrvat, Bošnjak… Oni koji to rade misle da su u sukobu s neistomišljenicima, a zapravo su u sukobu s osnovnim civilizacijskim vrijednostima i ljudskim pravima i slobodama. Svi smo mi prolazni. Ljudi će nas se sjećati po našim djelima, a ne po onome šta smo sami o sebi mislili. Neki to mogu shvatiti, a za neke je to previše za razumjeti. Posebno za ljude okružene tapšačima po leđima i ljudima koji se nasilu smiju na njihove ni malo duhovite šale. Vrijeme je najbolji sudija - poručio je Magazinović.

Podsjetimo, Dodik jučer na društvenoj mreži X, između ostalog, napisao kako “Bogić Bogićević, kao i Mirko Pejanović, nisu nikakvi Srbi, već izdajnici srpskog naroda”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.