ČVRSTO PARTNERSTVO

Ambasada SAD uputila čestitku povodom Dana OS BiH: Patriotski i multietnički tim profesionalaca

Sjedinjene Američke Države su dugogodišnji partner Oružanih snaga BiH od njihovog nastanka, naveli su

Ambasador SAD u BiH Majkl Marfi. Facebook

H. J. I.

1.12.2023

Ambasada SAD u BiH uputila je čestitku svim građanima Bosne i Hercegovina Dan Oružanih snaga BiH (OS BiH).

- Narodu Bosne i Hercegovine upućujemo najljepše želje povodom Dana Oružanih snaga BiH! Od svog formiranja, Oružane snage BiH, patriotski i multietnički tim profesionalaca koji su zasluženo i časno služili u zemlji i inostranstvu, predstavljali su najbolje iz Bosne i Hercegovine.

Dugogodišnji partneri

Sjedinjene Američke Države su dugogodišnji partner Oružanih snaga BiH od njihovog nastanka. Nema druge zemlje koja je više uložila u podršku BiH i njenim Oružanim snagama od Sjedinjenih Država. 

Naše čvrsto partnerstvo, iskovano tokom godina bliske saradnje, proteže se od nastanka Oružanih snaga do ratišta Iraka i Afganistana i do stalnih obuka upravo ovdje u BiH koje međusobno produbljuju naše kapacitete za pružanje regionalne sigurnosti i stvaranje Oružanih snaga BiH cijenjenog NATO partnera.

Ulaganje u vojno obrazovanje

Sjedinjene Američke Države ostaju predani partner Oružanih snaga BiH i nastavit ćemo podržavati BiH i njene Oružane snage dok radite na tome da osigurate svoje mjesto u euroatlantskoj zajednici nacija i institucija kojoj s pravom pripadate. Kroz naše političko zagovaranje i napore da unaprijedimo reforme, naše programe sigurnosne pomoći, vojno-vojnu saradnju sa Nacionalnom gardom Marylanda i ulaganja u vojno obrazovanje vojnika, posvećeni smo pomoći Oružanim snagama BiH da napreduju na putu u NATO savez put, zato što zaista jesmo zajedno jači - naveli su iz Ambasade SAD.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.