U 79. GODINI

Preminuo dugogodišnji profesor Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Mujo Slatina

Objavio je više od stotinu naučnih i stručnih radova u različitim časopisima i zbornicima

Mujo Slatina. UNSA

S. S.

1.12.2023

Preminuo je dugogodišnji profesor Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Mujo Slatina.

Rođen je 18. 01. 1945 - Istok - Kosovo. Završio je studij Pedagogije i psihologije na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Magistar je socioloških i doktor pedagoških nauka. Redovni je profesor Filozofskog fakulteta u Sarajevu u miru.

Najznačajnija objavljena djela: Pedagoška recepcija Marksova metoda, Sarajevo: Veselin Masleša, 1989; Nastavni metod – Prilog pedagoškoj moći suđenja, Sarajevo: Filozofski fakultet u Sarajevu, 1997 i 1998; Od individue do ličnosti – Uvođenje u teoriju konflouentnog obrazovanja, Zenica: Dom štampe, 2005; Edukometrija – Mjerenje i mjerni instrumenti u odgoju i obrazovanju, Bužim: Ilum, 2020 i O pedagogiji čovjeka – Od čovjeka kao bića učenja do učećeg društva, Bužim: Ilum, 2023.

Objavio je više od stotinu naučnih i stručnih radova u različitim časopisima i zbornicima. Izvodio je nastavu na više fakulteta u Bosni i Hercegovini na dodiplomskom, postdiplomskom i doktorskom studiju (Fakultet političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, Filozofski fakultet UNSA, Likovna akademija UNSA, Pedagoški fakultet UNSA, Fakultet islamskih nauka UNSA, Filozofski fakultet Univerziteta u Tuzli).

Bio je član redakcija nekih naučnih časopisa i obavljao je poslove glavnog i odgovornog urednika. Bio je predsjednik Univerzitetske komisije za izradu kurikuluma, Predsjednik Komisije za utvrđivanje matičnosti nastavnih predmeta na Univerzitetu u Sarajevu, Dopredsjednik Izdavačkog savjeta za univerzitetska izdanja i član Senata sarajevskog univerziteta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.