ČLANICA PREDSJEDNIŠTVA

Cvijanović osudila napad na Ljeposavu Petković iz Vozuće: Ovo govori o teškom položaju srpskih povratnika

Riječ o razbojništvu gdje su dva nepoznata lica nasilno ušla u kuću i od osobe tražili novac te se potom udaljili u nepoznatom pravcu, navode iz MUP-a

Željka Cvijanović. Fena

S. S.

7.12.2023

Članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović osudila je napad na povratnicu Ljeposavu Petković iz Vozuće.

- To je, nažalost, samo jedan u nizu dokaza koji svjedoče o teškom položaju srpskih povratnika na prostoru Federacije BiH. Riječ je o trećem napadu na 77-godišnju staricu i njenu imovinu u posljednje dvije godine. Njena sigurnost je u kontinuitetu ugrožena, zbog čega je neophodna hitna reakcija svih nadležnih institucija - istakla je Cvijanović.

Pozvala ih je da počinioce u najskorijem roku privedu pravdi i Ljeposavi Petković, kako je navela, konačno obezbijede miran i siguran život.

U mjestu Vozuća u Zavidovićima nakon ponoći napadnuta je sedamdesetsedmogodišnja Ljeposava Petković. Iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona saopćeno je da je riječ o razbojništvu.

- Riječ o razbojništvu gdje su dva nepoznata lica nasilno ušla u kuću i od ženske osobe tražili novac te se potom udaljili u nepoznatom pravcu. Kod ženske osobe su potom konstatovane lakše tjelesne povrede. Policijski službenici preduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog slučaja - rekla je portparolka MUP-a ZDK Aldina Ahmić, prenose mediji.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.