BOLNA ISPOVIJEST

Ekipa "Avaza" u posjeti Harisi Onder: Monstrum je zatro moju lozu

Nermin Sulejmanović ubio je njenog sina i muža, a nju izrešetao s četiri metka. Ubica je uništio moj život, liječim se, rane polako zacjeljuju, ali...

Harisa Onder: Ostala sama. Avaz

H. Čalić

13.12.2023

U ponedjeljak, 11. decembra, navršila su se četiri mjeseca otkako je monstrum Nermin Sulejmanović zvjerski, uživo prenoseći na Instagramu, iz pištolja ustrijelio svoju nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović.

Nakon toga je zločinac u krvavom pohodu ubio i 23-godišnjeg Denisa Ondera, a onda pred kućom i njegovog oca Đengiza (55), a četiri metka sasuo je u Denisovu majku Harisu.

Ubijena duša

Ova 54-godišnjakinja je preživjela. Jedanaest dana je bila u komi, imala je četiri teške operacije, a danas živi sama u kući u Industrijskoj zoni u Gradačcu, uz tablete za smirenje i one protiv bolova u cijelom tijelu. 

Đengiz Onder: Ubijen u avliji. Facebook

Ekipa "Avaza“ u ponedjeljak je, četiri mjeseca od svirepog čina, posjetila Harisu u njenoj kući.

- Hvala vam što ste došli, jedini ste. Uz dužno poštovanje prema svemu što je proživjela, pa onako ubijena, o nesretnoj Nizami Hećimović svi govore, ne zaboravljaju je. Mog sina Denisa, koji je imao 23 godine, radio od kuće za jednu kompaniju, pazio s kime se druži, kupio stan i planirao ženidbu, i mog supruga koji se bavio uvozom i izvozom robe u BiH, pa je ubijen pred kućnim pragom, rijetko ko spomene. 

Ubica je uništio moj život, liječim se, rane polako zacjeljuju, ali moja je duša ostala ranjena, ubijena. Monstrum je zatro moju lozu, kuća mi je prazna - plačnim glasom govori Harisa Onder.

Denis Onder: Imao samo 23 godine. Facebook

Ona je kobnog dana gledala ubici u zakrvavljene oči dok je divljao, vikao, a potom joj ubio muža u avliji, pred njenim očima. Kako kaže, nikada neće moći izbrisati tu strašnu sliku. Tada je cijev pištolja okrenuta ka njoj i upucao ju je s četiri metka u stomak, grudi i kičmu.

Otvorili vrata

Danas živi bez lijevog bubrega, slezene, pola debelog crijeva, s trećinom gušterače i s repom pankreasa. Sva „zakrpljena“, kako kaže. Zahvalna je Allahu, ističe, što joj je dao još jednu priliku za život, i tuzlanskim ljekarima.

- Hvala mojim komšijama, porodičnim prijateljima, hvala vama. Ja svoju tugu i bol nosim kako mogu. Oni koji su trebali otvoriti moja vrata, pa me pitati kako sam, kako mi je zdravlje, a nisu, njima na čast. Ima neko ko će nama svima suditi. Ne desilo se ovo nikome - kaže Harisa Onder.

Teška trauma

- Pacijentica je preživjela tešku traumu, bila je svjedok ubistva muža. Tada je i sama zadobila više prostrelnih rana. 

Danas u oporavku ima psihičke smetnje u vidu teške depresije, tjeskobe i napetosti, potištenost, tugu, osjećaj beznađa i povremene želje da ne živi više - napisali su neuropsihijatri o zdravstvenom stanju Harise Onder.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.