HERCEGOVINA

Mostarski „Merhamet“: U saradnji sa obrazovnim ustanovama prikupljeno 155.000 KM

Sredstva prikupljena u ovoj godini za ugrožena područja od Turske do Palestine

S današnjeg sastanka: Nastavak saradnje. M. Smajkić

Meliha Smajkic

14.12.2023

U Mostaru je danas održan sastanak rukovodstva Regionalnog odbora „Merhameta“ Mostar sa predstavnicima 35 obrazovnih ustanova iz Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Na sastanku je, kako je rečeno, prezentiran rad „Merhameta“ na području Hercegovine u posljednje tri godine, te prikazan dokumentarni film „110 godina Merhameta“.

-Razmatrane su i mogućnosti unapređenja saradnje „Merhameta“ i obrazovnih ustanova, pozitivno je ocjenjena dosadašnja saradnja, te iskazana spremnost za nastavak saradnje na obostrano zadovoljstvo-saopćeno je.

Prisutnima su se obratili predsjednik „Merhameta“ MDD g. Kenan Vrbanjac i direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Mostar g. Adnin Hasić koji su izrazili zahvalnost obrazovnim ustanovama za dosadašnju saradnju i podršku. Također , obratili su se i član Upravnog odbora „Merhameta“ Safet Oručević i muftija u penziji Seid ef. Smajkić.

-Samo u 2023. godini u saradnji sa obrazovnim ustanovama „Merhamet“ je na području Hercegovine prikupio pomoć u iznosu preko 155.000 KM za ugrožena područja Turske, Sirije, Maroka i Palestine- istakao je Hasić.

Svim učesnicima sastanka uručene su monografije Merhameta za potrebe školskih biblioteka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.