TRAJAT ĆE 24 DANA

Otvorena manifestacija "Zima u Tuzli"

Vrhunac manifestacije je doček Nove godine uz Bajagu i instruktore

Otvorena "Zima u Tuzli" - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5
FENA

15.12.2023

Na Trgu slobode u Tuzli danas je svečano otvorena tradicionalna manifestacija "Zima u Tuzli" koja će trajati narednih 24 dana.

Gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić istakao je kako će građani i građanke Tuzle moći uživati u čak 20 koncerata na otvorenom.

- Koncepti ovih događanja kreirani su kako bi zadovoljili sve generacije, u večernjim satima, pružajući nezaboravno iskustvo za građanke i građane grada Tuzle, Tuzlanskog kantona te šire. U dnevnim terminima, posebno smo se posvetili zabavama za djecu. Naš cilj je napraviti posebno okruženje za sve uzraste, proširujući manifestacijske aktivnosti sa Trga slobode, na Solni trg i gradski park gdje smo pripremili manifestacije i aktivnosti za djecu - kaže Lugavić.

Ističe kako žele podariti sugrađankama, sugrađanima i dragim gostima nezaboravan zimski ugođaj, te unaprijediti kvalitetu života svih koji žive, ali i dolaze u Tuzlu.

Zijad Lugavić. A. Bešić / Avaz

Direktorica Turističke zajednice grada Tuzle Amra Jaganjac napomenula je kako ove godine, pored Grada Tuzle, javnih i komunanih preduzeća Tuzle, sponzora i partnera, podršku ovoj manifestaciji daje i Turistička zajednica, te se otvaranjem "Zime u Tuzli" obilježava i početak zimske turističke sezone u tom kantonu.

- Manifestaciju večeras otvaramo koncertom Džejle Ramović, već sutra nastupa sjajni bend Perpetuum Mobile, a u nedjelju bend Tajni gaz, Tribute bend Đorđa Balaševića. U dane vikenda u dnevnim satima ćemo najmlađima ponuditi poseban program i to: u subotu dječije viteške igre, a u nedjelju dječije animatore, maskote i mađioničara. Ovom manifestacijom Tuzla postaje sve prepoznatljivija kao grad sa kvalitetnom turističkom ponudom tokom cijele godine i raduje nas što ćemo i ove zime ugostiti brojne posjetioce i ponuditi im sadržaj ravan evropskim gradovima - istakla je Jaganjac.

Danas su na Trgu slobode u Tuzli počele s radom kućice koje čine dio dekora tradicionalne manifestacije "Zima u Tuzli", koju organizuju Turistička zajednica grada Tuzle i Grad Tuzla.

Vrhunac manifestacije je doček Nove godine uz Bajagu i instruktore.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.