30 LOKALNIH PARTNERA

USAID prepoznao nove partnere u lokalnim zajednicama za saradnju s dijasporom

Predstavnici Tomislavgrada, Posušja, Mostara, Zenice, Ljubuškog, Ljubinja, Bratunca, Goražda i Lopara pozdravili su okupljanje i aktivnosti USAID-a

Sa jednog od sastanaka. Diaspora Invest

FENA

26.12.2023

USAID je prepoznao nove partnere u lokalnim zajednicama za saradnju s dijasporom u okviru trodnevnog seminara koji je podržala Vlada Sjedinjenih Američkih Država putem USAID projekta "Diaspora Invest".

Riječ je o jedinicama lokalne samouprave iz cijele zemlje kojim je zaokružen proces okupljanja 30 lokalnih partnera za provedbu Projekta.

Susret je bio prilika za razmjenu dobrih praksi iz lokalnih zajednica te definiranje strateških ciljeva odnosa prema dijaspori.

Predstavnici Tomislavgrada, Posušja, Mostara, Zenice, Ljubuškog, Ljubinja, Bratunca, Goražda i Lopara pozdravili su okupljanje i aktivnosti USAID-a.

USAID Diaspora Invest s jedinicama lokalne samouprave razvila je lokalni fond za podršku investicijama dijaspore koji je otvoren za investicije iz dijaspore koje nisu starije od tri godine. Kompanije iz partnerskih jedinica lokalne samouprave, mogu pristupiti redovnom pozivu koji je otvoren na http://www.grant.diasporainvest.ba/, gdje zahvaljujući zajedničkom fondu osiguravamo sredstva za podršku kompanijama, saopćili su organizatori na seminaru na Jahorini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.