SARAJEVO

Bećirović i Kavazović: Ojačati rad Međureligijskog vijeća u BiH

Bećirović i Kavazović su razgovarali i o aktuelnom stanju u Bosni i Hercegovini, kao i regionu i svijetu

Bećirović i Kavazović. Predsjedništvo BiH

S. S.

27.12.2023

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović i reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović konstatirali su danas da je važno ojačati rad Međureligijskog vijeća u Bosni i Hercegovini s ciljem snažnijeg promoviranja dijaloga i tolerancije u bosanskohercegovačkom društvu.

Tokom razgovora istakli su važnost uvažavanja različitosti, saradnje i zajedničkog življenja pripadnika različitih religija u multietničkoj i multikulturalnoj Bosni i Hercegovini.

Naglašeno je kako solidarnost i tradicija međusobnog uvažavanja i poštovanja u našoj domovini posebno dolazi do izražaja u vrijeme obilježavanja blagdana, a što je prilika za jačanje veza i zajedništva u Bosni i Hercegovini.

Bećirović i Kavazović su razgovarali i o aktuelnom stanju u Bosni i Hercegovini, kao i regionu i svijetu. Ukazano je na važnost djelovanja s ciljem zaštite i očuvanja interesa Bosne i Hercegovine, kao i intenziviranja aktivnosti vezanih za evropske i euroatlantske integracije Bosne i Hercegovine.

Također, istaknuto je da je važno podržati projekte u povratničkim sredinama, kao i one s ciljem povezivanja bosanskohercegovačke dijaspore s domovinom, saopćeno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.