DRAMA NIJE OKONČANA

Vlada RS dala podršku "Sarajevo-gasu" Istočno Sarajevo za nastavak pregovora s "Energoinvestom"

Prema njegovim riječima, predlagali su čak i potpisivanje trogodišnjeg ugovora

Sa jedne od sjednica Vlade RS. Vlada RS

S. S. / Srna

29.12.2023

Vlada RS dala je podršku preduzeću "Sarajevo-gas" Istočno Sarajevo za nastavak pregovora s preduzećem "Energoinvest" Sarajevo s ciljem postizanja dogovora radi zaključenja ugovora i vršenja naplate naknade za korištenje transportnog sistema prirodnog gasa u skladu sa propisima, saznaje Srna.

Direktor "Sarajevo-gasa" Istočno Sarajevo Nedeljko Elek ranije danas izjavio je Srni da će Sarajevo od 1. januara ostati bez prirodnog gasa jer nije potpisan ugovor sa sarajevskom firmom "Energoinvest" o isporuci gasa.

Elek je istakao da je "Sarajevo-gas" od oktobra upozoravao kolege iz "Energoinvesta" na to, da su ih zvali na sastanke, slali veliki broj dopisa, kako bi bio riješen ovaj problem.

Prema njegovim riječima, predlagali su čak i potpisivanje trogodišnjeg ugovora.

Elek je naveo da su se iz "Energoinvesta" tek prije desetak dana odlučili za prvi sastanak na kojem su davali objašnjenja da oni, navodno, nešto ne mogu da urade zbog nekog bivšeg direktora, pisama, pritisaka javnosti i sličnog, dodajući da dogovor nije postignut.

- Predložili smo novu cijenu 14,1 KM, dvostruko nižu od 33 KM koliko za transport plaćaju "BH-gasu". Nemamo nikakav odgovor, a 31. decembra ističe ugovor bez kojeg nema isporuke gasa - rekao je Elek.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.