SUTRA NA AVAZ TV

Mijatović u FGR Podcastu: Nebojša Vukanović je veći četnik od Dodika

On je veći četnik od Dodika, ali znate šta je jedina razlika – što je Dodik na vlasti, a on nije. To je jedino što njega boli, kazao je Mijatović

Vojin Mijatović i Nebojša Vukanović. Avaz kolaž

D. H.

29.12.2023

Sutrašnji gost FGR podcasta Danijala Hadžović je Vojin Mijatović, potpredsjednik Vlade FBiH, ministar razvoja, preduzetništva i obrta FBiH i potpredsjednik SDP-a.

U razgovoru s Hadžovićem, Mijatović je govorio o stanju u SDP-u, vidi li se na poziciji predsjednika ove stranke, Miloradu Dodiku, kako je biti Bosanac u Banjoj Luci, optužbama da je agent BIA-e i da radi za Dodika, uvođenju minimalca od 1.000 KM u FBiH, planovima koje ima kao ministar te posljednjim hapšenjima Ranka Debevca i Osmana Mehmedagića Osmice.

Kada su u pitanje optužbe da je saradnik BIA-e, za šta je direktno optužio zastupnik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović, Mijatović je odgovorio na orginalan način.

- Šta drugo možete očekivati od osobe poput Vukanovića. On je veći četnik od Dodika, ali znate šta je jedina razlika – što je Dodik na vlasti, a on nije. To je jedino što njih boli, a vjerujete da njihovi stavovi nisu drugačiji.

Mijatović je kazao i da je nova Vlada FBiH u Elektroprivredi BiH zatekla višemilionski kriminal.

- Elektroprivreda je poslovala u minusu zbog njih. Našli su smo uistinu šokantne primjere kriminalnih radnji i izvlačenja novca iz ove kompanje. Pripremamo desetine krivičnih prijava i siguran sam da će mnogi morati završiti u zatvoru - kazao je Mijatović.

Intervju s Mijatovićem gledajte sutra na Avaz TV.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.