BIJELJINA

Bukti rat unutar Dodikove koalicije: Sve je počelo nakon što je prvi čovjek Gradskog odbora SNSD-a najavio "čistku" kadrova u Semberiji

Najbolji dokaz da je veseli Miško u pravu jesu rezultati referenduma za opoziv gradonačelnika Bijeljine, navodi Mitrić

Milorad Dodik. Platforma X

Z. K.

30.12.2023

Politički rat u Bijeljini i to među onima koji su bili zajedno više ne tinja nego se otvoreno vodi preko lokalnih portala. Sve je počelo nakon što je prvi čovjek Gradskog odbora SNSD-a Miroslav Milovanović najavio "čistku" kadrova u Semberiji, koji su, kako je kazao, vrlo nekorektni prema SNSD-u ili su ogroman teret ne samo za SNSD već i za Milorada Dodika lično, piše BN TV.

Ispunjenje želja

Uslijedio je odgovor od koalicionog kolege i poslanika u Klubu SNSD-a u NSRS, lidera RSS, Slavena Ristića, koji je Milovanovića pozvao da bude za primjer i prvi napustu funkciju direktora Voda RS-a.

Uzvraćajući Ristiću, Milovanović je poručio da mu ne može ispuniti želju, jer je već razriješen Darko Mitrić, kadar Ristićeve RSS, sa mjesta rukovodioca filijale FZO RS u Bijeljini.

- Ali evo, obećavam da će sljedeći kadar koji ćemo razriješiti biti odbornica RSS u gradskoj skupštini Ivana Stanišić, koja je pored toga i član UO JU Vode RS - naveo je Milovanović.

Oglasio se saopštenjem razriješeni Mitrić (RSS) koji tvrdi da je lično podnio zahtjev za sporazumni raskid ugovora na poziciji rukovodioca bijeljinske filijale Fonda zdravstvenog osiguranja RS-a, jer, kako navodi, nije htio da dopusti da ga smjenjuju ili razrješavaju Miroslav Milovanović i njemu slični likovi.

- I u životu i u politici važi ona narodna - sve što radiš drugome, sebi radiš, i dobro i loše. Tako će biti i sa Milovanovićem. I ja se slažem sa Milovanovićem da je potrebno smijeniti kadrove koji su teret SNSD-u i Miloradu Dodiku u Semberiji. Najbolji dokaz da je veseli Miško u pravu jesu rezultati referenduma za opoziv gradonačelnika Bijeljine - navodi Mitrić.

Bili udruženi

Samo prije nekoliko mjeseci Milovanović i Ristić, kao još 14 manjih političkih stranaka u ovom gradu, bili su udruženi u borbi protiv gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića iz SDS-a, kojih ih je na referendumu o njegovom opozivu "potukao do nogu".

Koalicija od 16 stranaka se raspala, a borba unutar Gradskog odbora SNSD-a se i dalje vodi između nekoliko frakcija u toj stranci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.