USUSRET 2024.

Komšićeva novogodišnja poruka: Snaga zajedništva je iznad svih prepreka

Nažalost, sve ukazuje na to da period koji je pred nama također neće biti lak, naveo je Komšić

Komšić: Neka optimizam bude naš vodič, a solidarnost naše oružje. Fena

N. Aj.

31.12.2023

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić uoči Nove godine Bosancima i Hercegovcima je uputio najtoplije i najiskrenije želje za blagostanjem, srećom i uspjehom.

Nevine žrtve

- Pri kraju smo jednog izazovnog perioda, perioda koji je na svjetskoj sceni obilježen događajima za koje nismo vjerovali da se mogu ponoviti. Ideologija fašizma, podjele i ratovi, koji su rezultirali velikim brojem nevinih žrtava, čine svjetsku svakodnevnicu. Nažalost, sve ukazuje na to da period koji je pred nama također neće biti lak - istakao je Komšić u novogodišnjoj poruci.

Dodao je da bez obzira na sve izazove sa kojima se u Bosni i Hercegovini susrećemo, te na refleksiju svjetskih dešavanja na okruženje u kojem živimo, "vjerujem u našu snagu i zajedništvo koje nas je uvijek izdiglo iz teških trenutaka."

- Ujedinjeni kao jedna zajednica možemo prevazići sve izazove i ostvariti svoje ciljeve. To smo dokazali više puta.

Pozitivne promjene

Dragi građani, ne zaboravite da je upravo snaga zajedništva iznad svih prepreka. Ohrabrujem vas da podržite jedni druge, da njegujemo međusobno razumijevanje i solidarnost. Neka optimizam bude naš vodič, a solidarnost naše oružje. Uspjehe koje postignemo kao zajednica našu domovinu i svakog člana našeg društva činit će jačim - poručio je Komšić.

Istakao je da trebamo biti zahvalni na svakom trenutku. 

- Nova godina neka bude vrijeme za nove početke, da ostavimo iza nas sve što nas tišti, da krenemo naprijed hrabro. Želim vam, dragi Bosanci i Hercegovci, obilje zdravlja, ljubavi, radosti i mira u vašim domovima, te da nova 2024. godina našem društvu donese nadu, pozitivne promjene, prosperitet i bolje prilike za sve - zaključio je Komšić u novogodišnjoj čestitci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.