OSNIVAČKA SKUPŠTINA

Mehmedović sa strankom "Naprijed" počeo iz Tešnja: Imat će četiri vijećnika

Oni su najavili učešće na lokalnim izborima, kako bi se ispitalo raspoloženje birača pred Opće izbore

Sa Skupštine. Afirmativa.ba

S. S.

4.1.2024

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović sinoć je u Tešnju ozvaničio osnivanje političkog subjekta.

U prisustvu brojnih gradjana održana je Osnivačka skupština te izbor Inicijativnog odbora općinske organizacije „Naprijed“.  Politički projekat će biti zasnovan na platformi "Nove bosanske politike", koju je Mehmedović ranije najavio, a koja bi trebala biti nadstranačka organizacija.

- Prioritetni zadatak Inicijativnog odbora je da u narednom periodu formiramo mjesne ogranke čime će biti stvorene pretpostavke za održavanje Izborne skupštine - kazao je predsjednik Inicijativnog odbora OO „Naprijed“ Tešanj Adis Bekrić.

Oni su najavili učešće na lokalnim izborima, kako bi se ispitalo raspoloženje birača pred Opće izbore.

U Općinskom vijeću Tešanj politička stranka "Naprijed" imat će svoj klub od četiri vijećnika.

U novom klubu OO „Naprijed“ u OV Tešanj su uz tri nekadašnja vijećnika SDA, Adema Kurdića, Fahrudina Pezera i Enesa Hadžića i vijećnik SBiH Ernad Deljkić.

- Snažan bosanski politički savez koji će odgovoriti svim izazovima. Nama će biti partneri svi oni koji budu komunicirali na način na koji mi komuniciramo. Mi ćemo, naravno, u početku trpiti udare i pokušaje provokacija od strane nekih političara ili političkih stranaka, ali ćemo stoički to podnositi i pokazati da se može biti drugačiji - rekao je Mehmedović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.