PREDSJEDNICA NF

Trivić: Vjerovati da se Dodik zalaže za fer i poštene izbore je kao vjerovati u Djeda Mraza

Za mene je to čista glupost i ne želim da trošim svoje vrijeme i da razmišljam o tome, istakla je Trivić

Jelena Trivić. Facebook

S. S.

5.1.2024

Prijenos nadležnosti s države na entitet konstanta je vodeće politike RS. Na listi brojnih pokušaja od jučer i izborni proces. Plan spreman. Pravila određuje vladajuća elita, u okvirima entitetskog izbornog zakona odobrava Narodna skupština, a na djelu provodi entitetska izborna komisija. Bilo bi jednostavno da nije antiustavno. Na glasne najave iz RS odgovaraju pravni stručnjaci. Najavljene aktivnosti nisu u skladu s Ustavom i Dejtonskim sporazumom. Pa tako nisu ni moguće, piše Federalna televizija.

Entitet iznad države. U RS ponovo antiustavni potezi u najavi. Prvo zabrana provođenja Izbornog zakona Bosne i Hercegovine. A onda usvajanje izbornog zakona RS, te provođenje lokalnih izbora izolovano od Centralne izborne komisije. Državne institucije - jedine nadležne za provođenje izbora na svim nivoima vlasti. Sve po želji predsjednika RS Milorada Dodika, a u realizaciji entitetskog parlamenta. Prema poznatoj matrici, zakonima protiv države. No, u još jednom pokušaju, jedinstva u RS baš i nema.

- Vjerovati da se Dodik zalaže za fer i poštene izbore je kao vjerovati u Djeda Mraza. Za mene je to čista glupost i ne želim da trošim svoje vrijeme i da razmišljam o tome. Pozadina sigurno nije čista - ocjenjuje predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić.

- Za nas je najvažnije obezbijediti fer i poštene izbore u RS, Federaciji, u cijeloj Bosni i Hercegovini. Sve ostalo je uvođenje u neku vrstu novog odugovlačenja, prolongiranja ili ostavljanja nečega što je po nama izuzetno štetno - smatra predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.