FUNKCIONER PDP-A

Igor Crnadak za "Avaz": RS ulazi u veću izolaciju i još više nas udaljava od EU

Crnadak ističe da SNSD s partnerima godinama krade izbornu volju i otima glasove birača

Dejan Rakita / PIXSELL

Alen Bajramovic

5.1.2024

Vrhunski čin patriotizma je da omogućite vlastitom narodu da glasa slobodno, bez pritisaka i prijetnji, te da se nakon toga glasovi pošteno prebroje.

Ovo je za "Avaz" izjavio poslanik u NSRS i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak, komentirajući najave predsjednika RS Milorada Dodika da će NSRS uskoro izdvojiti odluku o osnivanju Republičke izborne komisije. Crnadak ističe da SNSD s partnerima godinama krade izbornu volju i otima glasove birača.

- Sada, kada su shvatili da se uvođenje novih tehnologija i uvođenje reda na biračkim mjestima više ne mogu odgađati, izmislili su novu krizu i hoće da naprave svoju privatnu izbornu komisiju, koja bi bila pod njihovom totalnom kontrolom. Predavanje izbornog procesa u ruke Dodiku i SNSD-u je kao da ubacite lisicu u kokošinjac da pričuva kokoške. To mora biti spriječeno u interesu Republike Srpske i u interesu demokratije - kaže Crnadak za portal "Avaza".

Upozorava da se Dodikov SNSD igra vatrom, ugrožavajući status RS kao "države u državi".

- Taj status je međunarodno verifikovan i rizikuju ogromne nadležnosti Republike Srpske, samo da bi sačuvali svoje lične interese. Sa ovim prijedlogom, rukovodstvo RS ulazi u još veću izolaciju i još više nas udaljava od EU - ističe Crnadak za "Avaz".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.