40 MLADIĆA I DJEVOJAKA

Najuspješniji na takmičenju o životu poslanika Muhammeda nagrađeni putovanjem na umru

Na takmičenju su učestvovali mladi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore

40 mladih otputovalo za Saudijsku Arabiju. Anadolija

Anadolija

5.1.2024

Sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo u petak je na umru ispraćeno 40 mladih osoba iz zemalja Balkana, a riječ je o najuspješnijim učesnicima takmičenja iz oblasti sire (životopisa poslanika Muhammeda) koje su organizirali Uprava za vjerske poslove Turske i Fondacija džamije "Yunus Emre".

Mlade okupljene u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, ispratile su njihove porodice i savjetnik za vjerske poslove pri Ambasadi Republike Turske u BiH Mustafa Guvenc.

Mladi iz regiona

Guvenc je novinaru Anadolije kazao da je organizirano takmičenje iz oblasti sire, odnosno poznavanju života poslanika Muhammeda.

Istakao je kako su na takmičenju učestvovali mladi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, te dodao:

- Naših 40 uspješnih takmičara ispraćamo prvo u Istanbul, a zatim u Mekku. Mladi su se zaista veoma potrudili da nauče nešto o životu našeg Poslanika. Sada će boraviti na mjestima na kojima je koračao Poslanik, te upoznati lično mjesta o kojima su detaljno učili. Tamo će doživjeti jednu drugačiju atmosferu, duhovnu atmosferu - kazao je.

Takmičenja se nastavljaju

Navodeći da će slična takmičenja biti održana i u budućnosti, Guvenc je izrazio zahvalnost onima koji su doprinijeli organizaciji ovog takmičenja.

Nakon što su se na sarajevskom aerodromu oprostili od svojih porodica, grupa od 40 mladića i djevojaka su preko Istanbula otputovali za Saudijsku Arabiju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.