PREDSJEDNIK NSRS

Stevandić okuplja predsjednike stranaka u Banjoj Luci: Tema je "Izborni zakon RS"

Stevandić je rekao još 3. januara da je on utemeljen u Ustavu RS i BiH i da nema pravnih problema da bi bio donesen, te da neće biti predmet sporenja

Nenad Stevandić. Dejan Rakita / Pixsell

N. H.

7.1.2024

Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, sazvao je sastanak predsjednika svih parlamentarnih stranaka sa sjedištem u RS, koji će se održati sutra u Banjoj Luci, na temu "Izborni zakon Republike Srpske".

Stevandić je rekao još 3. januara da je on utemeljen u Ustavu RS i BiH i da nema pravnih problema da bi bio donesen, te da neće biti predmet sporenja. 

- Bitno je da smo se dogovorili da pozovem sve predstavnike svih političkih partija, i u vlasti i opozicije, koje imaju poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske da 8. januara sjednemo oko toga, mnogo prije nego bi se zakon donosio, da porazgovaramo o toj temi – rekao je novinarima Stevandić.

RS će kreirati svoj izborni zakon koji predviđa da entitet sam provodi općinske i republičke izbore, rekao je predsjednik RS-a Milorad Dodik, nakon sastanka sa predsjednicima stranaka koje su u vladajućoj koaliciji na nivou RS.

Neki političari iz RS su već odbacili mogućnost usvajanja ovakvog zakona, a među prvima je bila predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić, te predsjednik SDS-a Milan Miličević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.